» 27/2-14

Jobbat hela dagen. Efter det handlade jag mat och åkte och tränade. Är inne i stan nu igen. Gött och komma hem till en städad lägenhet. 

Har fixat min ett element också. Dessa drar väll sjukt mycket ström har jag hört. Men skit samma, vill inte behöva frysa mer. Billigt fynd på Coop 149kr 😉👍
 I mirgon blir det jobb i gen, sen väntar fredagsmys med Emma 😊



» Tisdag

Idag har jag varit på Nordby med mormor och morfar. Fick köpt mig ett par nya jeans och lite annat smått. 

Efter det fick det bli en runda runt maltes stig. Lite segt att åka till Sportlife nu när man bor här. Men nu är det bara några dagar till. Längtar till helgen och ledighet! 



» Lite morgon fix

Gud vad jag är trött och seg idag! Tur jag inte börjar jobba försen 14.15. Vila lite innan. Håller på och försöka fixa med massa samtal som ska ringas idag.  Började med att ringa bravoflyg för att lägga till en extra väska på hemvägen från London. Är orolig att jag inte ska kunna shoppa allt jag vill, så tänkte att lika bra att köpa till en extra. Sp. slipper man ju oroa sig över det. För när jag och mamma var där sist. Klarade vi vikten precis. Bara det att när jag ringer dit så är det såklart bara engelsktalande. Så vet fasiken inte riktigt vad jag har beställt nu, eller om hon ens fattade vad jag menade haha. Jag fattade det som att hon skulle skicka ett mejl med priser och så, så skulle jag ringa tillbaka för att bekräfta. Haha vi får väll se hur detta slutar. 

Ska även beställa frisörtid då min utväxt är sjukt ful. Mitt hår har växts sjukt mycket (för att vara mitt). Så måste lägga i lite färg i botten bara. Sen försöker jag få tag i min läkare då jag behöver mer omeprazol, men där var det väldigt lång uppringningstid. Så får ta det i morgon när jag är ledig i stället. 

Löning i morgon också, aldrig fel 😉👍

Denna klänningen har jag ju glömt och visa som jag beställde för ett tag sedan. Från Fanny Lyckmans kollektion för Estadur. Blir snygg till vår och sommar med brun ben tror jag 😊

» London nedräkning




» Saltis

sitter hemma i saltis nu helt ensam här i mörkret, Zigge har jag då inte sett till. Ropat flera gånger men ingen pisse. Lyckades i alla fall få tänt kaminen så nu börjar det bli varmt och skönt :)
Kollade melodifestivalen och får väll bli någon film nu. I morgon väntar en lång jobbdag igen.



» Tortillabröd

Gud va gott det var att få äta tacos med bröd. Sååå längesedan jag gjorde det. Har aldrig orkat prova göra något glutenfritt. Det smakade ju inte som det vanliga man köper i affären. Men dög gott och väl för mig. Väldigt mjukt och inte alls torrt som glutenfritt annars lätt är. 
Här är receptet om någon vill prova:

Glutenfritt tortillabröd:

400g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50g rismjöl
150g majsmjöl
1/2 tsk salt
30g fiberhusk

Majsmjöl till utbakning

Blanda alla ingredienser till en jämn smet. 
Låt degen svälla i 15 min.
Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta. 
Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.





» Go fredag

Ledig fredag, en mycket skön sådan. Håller på att baka och laga lite mat, tänkte göra lite tacos idag så har gjort egna tortillabröd från min bok (gjorda på majs och lite risnjöl). Får se hur det smakar sedan. Håller även på att städar och packar inför när jag ska åka och passa huset i saltis. Skulle dock bara ta en liten paus och kolla ishockeyn, blev visst kvar här i soffan. Dags att fortsätta. 

Fick mitt lönebesked igår med, alltid kul när man blir possetivt överraskad 😊 (mer london-shopping då 😉👍)




» Hotell klart!

Nu har vi äntligen fixat hotell till London också. Det viktigaste klart, flygbiljett och hotell 😉👍 Nu är det bara lite små grejer kvar att fixa. 




» Härlig morgon

Börjar inte försen kl.12 idag. Kan man äta god frukost i lungn och ro. Skönt!



» Så vart det med dom lediga dagarna

Idag har jag varit ledig. Fick däremot med mig jobb telefonen hem igår så fick åka ut och lämna den, riktigt segt! Tog en sväng på Ikea och fick såklart med mig lite grejer hem. 

Sedan var det tydligen super duper kris i charken i morgon så jag får hoppa in och jobba. Hade verkligen sett fram emot dessa lediga dagar denna veckan. Men men, är ledig fredag också i alla fall. Sen blir det hem till Saltis och passa  huset och katten när familjen åker Vasaloppet. Hatar och sova själv där, då jag är så mörkrädd. Men lille Zigge kan ju inte svälta (även om han skulle behöva banta lite). 

Min nya favvo T-shirt, så skön och snygg. Tror det var 199kr Lindex.



» ❤️

Fick fina alla ❤️ dag presenter av mamma och pappa😊





» Söndag

Igår var jag hos Emma hela kvällen. Vi åt gott och hade riktigt mysigt.  Kollade herrarnas stafett i morse, sedan en sväng på gymmet och nu blir det lungn kväll hos mamma och pappa. 

» OS Guld

Legat och kollat OS lite nu på morgonen. Grymma svenskar!



» Rosor, rosor, rosor....

Helt slut efter denna dag! Har gjort så många rosbuketter så hade någon bett mig göra en till nu hade jag bog skjutit den personen. Haha, nä men är inte sugen på att göra några på ett tag om man säger så. Var lite för stressigt att stå själv. Men vi har sålt otroligt mycket idag och det är ju jätte kul och fått massa beröm. Kommer sova så gott i natt 😊 

I morgon är det kalas för Emma sim gäller. Kommer bli mys 😘❤️



» Happy Valentine´s day to you all ♥

 

» 70 days left


Snart "bara" 2 månader kvar! Längtar sååå mycket. Spara, spara massa pengar. Så jag kan shoppa i mängder 😁 

» Tävling :)

Det blir blommbinderi i morgon 😉👍 så då får ni komma förbi och handla av mig. Tyvärr har min hals blivit värre :( Hoppas inte det blir ännu värre i morgon. Jag som druckit så mycket te och knaprat halstabletter. Har väl pratat för mycket på jobbet idag 😜. 

Vi har en tävling nu på jobbet som jag tycker nu ska vara med på 😊 där ni har chansen att vinna denna rosbukett jag gjort 😊 för att tävla gå in och gilla Coop forum Uddevallas Facebook sida. Där står allt om tävligen :) man kan även vinna en mello-kasse fylld med massa gott till melodifestivalen. 




» Onsdag

Jobbat idag. Dagen gick rätt fort endå. Nu ska jag lägga mig och sova, börjar tidigt i morgon. Och efter som jag tydligen ändrat om min dygns rytm lite måste jag försöka ändra tillbaka lite smått.

Kanske ska stå och binda blommor för alla hjärtans dag på fredag på jobbet. Hoppas på det hade varit kul. Får se i morgon om det :)

» Förkyld

Fasen också, har nog åkt på en redig förkylning :( ont i halsen och känner mig hängig. Men gör att vara mig har jag väll varit frisk för länge nu? 

Jaha, hann i alla fall med en sväng till torp tidigare idag och fick köpt dom sista presenterna till Emma som fyller på lördag. Får se vad som händer då. Ska bli underbart med en ledig helg i alla fall. Och få träffa min fina vän!

Nu ska jag kurera mig 👍😉


» Keep fighting, make a change!




» Tråkigt, trött, vill bara hem!

Försov mig i morse. Skulle trycka på snooze men stängde i stället av hela alarmet och vaknade 09.35 börjar 10.00.  Har nog aldrig varit så snabb på morgonen som då. Han i tid i alla fall 👍. Dock ingen skön start denna dagen. Tur jag är ledig 2 dagar nu för jag behöver vila. Längtar bara tills jag får gå hem från jobbet nu. Men snart så! 


» Gott

Provade kakan förut och kan säga att det var bland det bästa jag smakat i mitt liv. Så jävla god! Rekommenderas starkt 😊😊👍

Laddat ner hunger games den nyaste, så kollar på den nu. Sen blir det sängen 😊



» Min kaka


Här är bild på min kaka. Nu ska den in i kylen tills jag kommer hem i kväll 😊😍

» Gluten- laktosfri Oreo Mud Cake

Har bakat lite här på morgonen, tänkte frossa i denna sen i kväll tillfredasmys :)
 
Jag har gjort om den till gluten- laktosfri, vill man göra en vanlig ändrar man bara ingredienserna till vanliga (ex. glutenfri mjölmix = vetemjöl, chokladkakor med vanilj crème = oreo kako )
 
 Botten:
150 g smält laktosfritt smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl glutenfri mjölmix
 150g glutenfria chokladkakor med vanilj crème (ta det som är så likt oreokakor som möjligt, har en bild längre ner på dom jag använde)
 
Fyllning & topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt laktosfritt smör
2 dl laktosfri grädde
ca.100g glutenfria chokladkakor med vanilj crème, delade på mitten (ta det som är så likt oreokakor som möjligt, har en bild längre ner på dom jag använde)
1 påse mini marshmallows
1 dl glutenfri chokladsås (har en bild längre ner på den jag använde)
 

Smält smöret , (ta en rymlig kastrull då du skall blanda ner övriga ingredienser till botten i kastrullen) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovhacka "Oreokakorna" och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Jag bröar med kakao. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner "oreokakor" lite varstans, ringla över chokladsås.

Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten, den blir ännu bättre med tiden.

 

Här är chokladsåsen jag använde den är glutenfri utan tillsatser, vet inte om den finns överallt så läs då på innehållsförteckningen. dessa chokladkakor var dom jag hittade som mest liknade oreokakor. Köpte 3 förpackningar.



Orginalrecept och bilder är härifrån: Jennys matblogg

 

 

 

 

» Ingen ska dö av cancer!

Idag beställde jag detta armband. Har läge velat ha ett, men man ska ju ta sig i kragen och göra det också. Cancer är en så fruktansvärt grym sjukdom som ingen borde drabbas av. Har en arbestkamrat som idag fick reda på att hennes dotter inte ens 2 år fyllda drabbats av leukemi. Världen är så grymt hemsk ibland!!! Men alla kan vi bidra och hjälpa cancerforskningen att göra framsteg.  Och i framtiden ska ingen dö av cancer!
Detta armband kostar bara 100kr och kan rädda liv, så in och beställ nu!
Köp ditt armband här!

» MugCake (måste prova i helgen!)

 

Det här behöver du till 2 st koppar :

4 msk mjöl

1/2 dl nutella

4 msk socker

3 msk Kakao

1 ägg

3 msk olja

3 msk mjölk

Serveras med lättvispad grädde, färska hallon och nougatsås

Gör så här : Ta fram 2 koppar ( gärna någor mindre än mina ikea koppar på bilden) Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela i kopparna. Lite mer än 3/4 – jag tycker bara det är fint om lite av chokladen bubblar över på sidorna. Kör sedan en och en i micron på högsta styrka, Det beror såklart lite från micro till micro. men mellan 1.00 - 2 minuter. Man får prova sig fram, mina mug cakes var perfekta efter 1 minut och 30 sekunder. Då hade jag en lite större mugg – testa dej fram – för det är olika mellan olika microvågsugnaroch det är inte gott med en torr kladdkaka.

Serveras genast.

 


» Grym hårprodukt!

Detta är helt klart världens bästa för håret! Jag har provat massa olika, men finns ingen som är lika bra. Alexandra tipsade mig om denna när vi var i Thailand förra året, sen dess har jag varit beroende. Men så tog den slut för några månader sedan och jag har inte hittar någonstans att få tag på den. Men nu äntligen!!!!!

Rusk DeepShine Lustre



» Glossybox Januari




MASTEY Color Protecting Leave-In Oil Treatment with Argan Oil & Olive Oil
SUMITA Brow Set
BENEFIT COSMETICS The POREfessional
ORAL-B 3D White Luxe Glamorous Shine (nylansering)
KARMAMEJU Charcoal Konjac Sponge

» Lite krasslig


 
hej svejs!
Har typ jobbat konstant det senaste, så inte haft tid för mycket annat. Var ledig i söndags men efter lördagens utgång med jobbarkompisar mådde jag skit hela jäkla dagen. Men tror det är en kombination av stress och jobb med för mår fortfarande inte så bra. Så i dag är en lugn dag, inte ha några måsten alls.  Har kört morfar till läkaren i morse, sen vilat lite i soffan. Ska nu laga lite spagetti och köttfärssås (mums!), sedan bort till ica kvantum och hämta min glossybox.
 
Visar vad det var i sedan :)
 
Vill ha sommar nu tack! (Bild från sommaren 2012)