» Tortillabröd

Gud va gott det var att få äta tacos med bröd. Sååå längesedan jag gjorde det. Har aldrig orkat prova göra något glutenfritt. Det smakade ju inte som det vanliga man köper i affären. Men dög gott och väl för mig. Väldigt mjukt och inte alls torrt som glutenfritt annars lätt är. 
Här är receptet om någon vill prova:

Glutenfritt tortillabröd:

400g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50g rismjöl
150g majsmjöl
1/2 tsk salt
30g fiberhusk

Majsmjöl till utbakning

Blanda alla ingredienser till en jämn smet. 
Låt degen svälla i 15 min.
Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta. 
Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.







Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo