» Torsdag 20.33

Jobbat hela dagen, men tiden gick rätt snabbt faktiskt. Nu sitter jag och kollar idol och sedan ska jag kolla Kenza & Tyra show :) Bra kväll det ;) I morgon blir det lägenhetsvisning, spännande :D Hoppas den e bra! Efter det jobbar jag extra tid på kvällen. Lördag blir det fest för hela slanten! Hörs!

» Tacopaj

Jätte god tacopaj :)

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 1,5 dl grahamsmjöl och 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt 
  • 75 g smör
  • 0,5 dl vatten

Fyllning:

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 påse tacokrydda för 500 g köttfärs
  • 2 dl vatten
  • 1/2 burk Tacosås mild

Täcke:

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 150 g (2-3 dl) riven ost

Utrustning du behöver:

  • 1 st pajform ca 25 cm i diameter

Gör så här:

 Pajdeg

Blanda mjöl och salt i en bunke.

Om du vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt blir rumsvarmt innan du rör ihop det, det är enklast med elvisp.

Tillsätt sist vattnet och rör (eller kör med elvisp) tills det blir en som deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

 Fyllning

Hacka löken. Stek köttfärs och lök.

Låt steka tillsammans tills det fått lite färg.

Tällsätt kryddblandningen och tacosåsen.

Häll på vattnet och rör om. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.

 Täcke

Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över köttfärsen.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera med grönsallad.


» Lite flyt kanske?

Fick hem klänningen idag, den var najs och passade :). Tacopajen var supergod! Fick även högstabetyg utav lillebrorsan. Får säga grattis till han med då han klarade körkortet idag! Sen ringde magnus och sa att det fanns en lägenhet till mig om jag ville ha den :) Så ska kolla på fredag ;) En 2:a på göteborsvägen. Hoppas den är najs. I så fall blir det ikea i helgen och så ska jag, Anna och Emma till Ullared onsdag nästa vecka :)

Det var det, i morgon jobbar jag 9-19 = ALL DAY LONG! Hörs!


 :)

» MUMS!

Har hållt på med tacopajen hela morgonen. men men nu är den klar och ska snart ner i matlådan tillsammans med en go sallad. Lr a vi får ju hoppas den är god har ju inte smakat på det :O. Återstår att se på lunchen senare idag. Ska jobba 12-20 idag. Skön tid, perfekt och lagom! Hoppas min klänning dyker upp på posten idag med :D och att den passar. Så jag kan ha den på lördag. Parfymen dröjer nog nån dag till innan den dyker upp.

Hörs i kväll!

» 22.43

Hemma från jobbet och sett repris på idol. Missade då house och det går inte att se på tv4 play. DÅLIGT! Så det får bli till att sova i stället. I morgon ska jag upp och göra tacopaj innan jobbet :P Fick det på festen i lördas och det var så sjukt jä...la gott så måste bara ha det! hehe Hörs!


Jag och Emma när Daniel fyllde 23. Tårtdags är det ;)... och god var den.

» Fruktansvärt störande!

Min favorit parfym har tagit slut. Har letat på massa ställen efter den men den finns typ ingenstanns. Så gick till harriets idag på torp och frågade. Då har dom slutat med den :(. Det är Rahlp Lauren Wild jag vill ha, den röda. Nu har dom alltså tagit bort den plus typ alla andra. Finns bara den blåa kvar. Jag som aldrig brukar fastna för parfymer, brukar liksom tröttna efter några gångers användande. Men denna älskar jag lika mycket som jag gjorde när jag köpte den och det var ett bra tag sedan. Så typiskt att dom slutar med den då! Jaja hittade i alla fall en sida på internet som sålde den fortfarande. Så beställde den med en gång:P. Tack och lov så kan jag nu få använda den ett tag till. Blir till att leta en ny när jag flyger till Thailand. 99 dagar kvar idag ;)


FAVORITEN!

» Hit och dit

Var på möte i morse med jobbet. Var det vanliga snacket. Lite nytt  som ska börja nästa vecka. Sedan gick jag och handade present till Malin. Hihi det är en bra present, jätte seriös :) Men kan inte skriva vad det är då hon läser min blogg. Ni får se efter festen på lördag ;) Nu ska jag laga mat och sedan bege mig mot jobbet igen. Slutar inte försen 21.15 och då blir det kolla repris på idol.


SPÄNNANDE! Ska meddela emma sen vad jag köpt eftersom hon också är med på den. Hoppas hon tycker den e bra :P

» Träning?

Jag e grymt sugen på att börja träna igen. Vet dock inte hur jag ska göra. Just nu när jag bor hemma är det ju bäst med westcoast. Ligger ju närmast och är bra i pris med. Men letar ju lägenhet och vill flytta så snart som möjligt. Så då funderar jag på sportlife där massor av mina arbetskamrater är och jag gillade det sist jag var där. Blir till att tänka på. Så länge få jag använda mitt 10 kort på westcoast. Kanske nån som vet något annat bra?

Nu idol :)

» En ledig dag

Idag har jag städat hela mitt, var mycket behövligt :P Var nyss borta och tog in Artina (Andreas häst). Ska även passa henne i helgen. Men det är tomt utan Julle i stallet. Ska ta mig en dusch snart med och fräscha till sig lite. Har möte i morgon 8.00-10.00. Sedan jobbar jag 16-21.15. Vad ska man hitta på i mellan tro?

Fått hittat en som vill köpa mitt träns och förbygel nu. Bara sadeln kvar!

Funderar att köpa denna till helgen:
Cup Babydoll Dress SEK 569, Rare Fashion - NELLY.COM

» ******

Idag var det en rööööööööööööööööööööööv dag på jobbet. Kunder, vakter, tårar och ilska inblandat. En jävla dag helt enkelt. Inte bara en gång heller utan 2. Nu ska jag sova och se fram emot en ny härlig LEDIG dag. Då jag slipper ens komma i närheten av bajs griniga kunderna i shop kassan. Allt från mig hörs i morgon! :P


» Fredag 24/9

Fick lite extra tid idag med. Skulle jobbat 9.00-15.30 men fick i stället jobbat till 19.30. Gott med pengar sen ;). Nu ser jag idol, sedan måste jag duscha. Ska upp tidigt och fixa hår och grejer i morgon. Blir ju att åka direkt efter jobbet i morgon.

Saknar min JulleBulle med, men hon har det bra det vet jag .

» Torsdag den 23:e September

Nu ska jag åka och jobba. Blir ett 12-21.15 pass. Härligt :P Jobbar hela helgen, så kommer inte hända mycket annat. Ska försöka hinna gå en sväng på 20 års kalas på lördag. Annars blir det mycket lugnt.

Nä nu är det dags att dra, Bye!

» <3



MASSA KÄRLEK TILL VÄRLDENS FINASTE HÄST!

» Ballt :P

Förresten glömde ju säga att när vi var på torp och satt och åt på briggen så var det en unge som skrek väldigt mycket. Vi tyckte änna det blev jobbigt tillslut. Så kollar jag ner på bordet där dom sitter. Jag bara "Jävlar vad lik hon är den bloggaren Stina-Lee". Anna "Mmm, hon har ju en sån barnvagn också". Och ja det var ju hon faktiskt :P Hon var där med sin dotter och kille. Så kom vi på att vi läst i bloggen att dom faktiskt skulle till hennes föräldrar som jag tror bor i närheten av trollhättan. Så dom hade ett besök på torp. Haha, stackarna vi glodde nog rätt bra på dom :P Inte ofta man ser kändisar i lilla uddevalla. Emma som dock inte läser bloggar hade ju inte an aning om varför jag och Anna tyckte det var så ballt att se henne, hihi :).

Hennes blogg: Stina-Lee

» Mysig dag

Idag har jag varit med Emma och Anna. Vi var på torp och shoppade lite. Blev en vinterjacka, mascara och ljusstakar. Sedan åt vi tårta och såg på film hos Emma. Mysigt!. Nu ska jag ta mig lite kvällsmat och se på tv. I morgon kommer jag nog tillbringa hela dagen i stallet. Får se när jag skriver nästa gång. Kommer vara tufft så vi får se. Ha det bra så länge!

» Me like

Sitter nu och kollar idol :). Är helt slut efter mycket jobb och förkylning. Så blir en lugn hemmakväll farmför TV:n här hemma. I morgon blir det stallet tidigt, sadan ska jag och pappa på shopping tur. Först torp för att lämna kameran. Sedan överby en sväng. Kan bli kul, får se hur länge pappa står ut :P. På kvällen bär det av in till stan för fest ;).  Kan bli en trevlig dag ;)


» Ibland rinner bägaren nästan över

Idag var det en sjukt jobbig dag på jobbet. Sov jäkligt dåligt i natt då jag knappt kunde andas. Har varit snuvig hela dagen och hängig. Då är det mindre kul att sita i kassan och ta alla kommentarer som "Gud vad trött du ser ut, du borde gå hem och sova" lr "Oj vad du verkar sjuk, du som siter så nära apoteket borde ju inte vara det" ORKA!!! Varför ska dom ens lägga sig i. Vill dom att jag ska kommentera hur dumma i huvedet och tröga dom är eller. Skulle inte tro det. Om man sitter i kassan från 9.30 till kl.19. Så kan man bli trött, man kan faktiskt vara förkyld i bland. Så det var det :P Hoppas jag känner mig bättre i morgon. Jobbar 8.30 till 16 då.

Nu ska jag kolla idol med pappa. Vi är ensamna hemma, mamma är på Ullared och Henke nånstans?

Dessa skor köpte jag idag. Har bara sommarskor och stövlar till vintern sedan. Så behövde något som man kan använda där i mellan dessa regniga dagar. Upptäckte i går att converse funkar sådär :/. Föresten maten och filmern i går var helt ok. Kul att få umgås med nettan. Blir inte alltför ofta längre, men gångerna vi ses uppskattas desto mer!! <3


» Ibland har man flyt och oflyt...

Det blir tyvärr ingen shopping i morgon på överby :(. Chefen ringde och jag fick jobb tis 9.30-19.00 i morgon. Jag ville har mer tider så det är bara att tacka och ta emot. Får shoppa på lördag istället. Ridningen med Julia gick bra. Tog det lugnt då hon stått ett tag. Så vi travade lite tränade på att gå i lugn skritt. Gjorde volter och så som emma tipsat mig om. Funkade rätt bra. Hon var mycket duktig för att vara henne. Hon är alltid hyper och super stressad. Och efter nu ha stått i 1 vecka ändå klara av det väldigt bra tyckte jag var kul :). Och hon gjorde bara galopp när jag bad henne :D.

Nu ska jag alldeles strax åka iväg på bio med några. Så får dra mig!

» 15:e och löning :D

Ja det jag hade planerat igår blev det inte mycket utav. Precis när jag skulle lägga på sadeln och ta en tur på julia ringde chefen ch bara att sadla av och åka och jobba. Så idag jäklar, ska det ridas innan hon åker. ! vecka kvar idag :(. Hon har stått i över en vecka nu pga. tappad sko. Kameran ska jag åka in med på lördag. En arbetskompis "Anna", hennes kille jobbar på elgiganten så han ska kolla på den. Hoppas den funkar :9 Behöver dock ett obkektiv och laddare till den. Men är ju billigare än att köpa en helt ny systemkamera ;). Udag kom även lönen :D Så i morgon åker jag, Emma och Anna till överby och kikar. Var längesedan jag var där.

Nä funderar på att baka lr nått innan jag drar till stallet. Får se vad som händer.

» 22.15 Måndag

Har inte hunnit med att skriva. Eller om jag hade velat hade jag väll hunnit men inte orkat kan man väll säga då ;). I lördas var jag inne hos Emma Carlsson på jobbet. Var hennes kille och några till. Hade jätte kul och avslutades på mårtens. Mycket folk och så. Dock gick brandlarmet så dom utrymde hela lokalen vid ca:halv 2 och då drog jag hem. Jäklar vad det regna. Min bil med sina dåliga däck ville inte riktigt vara kvar på vägbanan. Har mestadels jobbat helt enkelt. Idag skulle julia få skor i alla fall, så i morgon ska jag äntligen få rida :) Ska passa på ordentligt nu sista veckan. Ta massa kort och grejer måste jag göra med!

I morgon börjar jag inte försen kl. 15. Så ska försöka hinna med ridning, köp av foder och kolla i fall systemkameran jag fick av pappa överhuvudtaget går att använda. Om det är värt att lägga pengar på den eller om man ska satsa på en ny? Dax att inta sängen tror jag och mysa till någon film :)

Godnatt!


» sova

Hej. Fick jobba över en timma till kl. 20 i stället. Efter det åt jag räkor, åt så mycket att ju har jag ont i magen och orkar inte äta mitt godis jag köpte :(. Sen var jag och nattade hästrana. Julia sparkade nästan ut dörren bara för att jag inte gav henne något gott. Hö:et dög tydligen inte. Hon har blivit bort fjäskad den damen. Så hon fick såklart lite äpple ;). Nu ska jag snart sova. Jobb i morgon kl. 8.00... lovley!

Natti!

» 08:34 Fredag

God morgon. Idag ska jag jobba 9-19 så blir i alla fall ingen uppdatering försen i kväll någon gång. HÖRS!


» No life

Har inget att hitta på typ, så sitter mest och inväntar jobbet. Kul liv ;)! Ska bli gött å få träffa arbetskamraterna i alla fall. Vissa var ett tag sedan man såg. Har inget kul att skriva så lika bara att skita it! Bye bye

» Idol på TV:n

Sitter och slappar till Idol. Ganska många bra i år faktiskt, inte så många kassa. Men det är bra tycker jag. Sen är det väll kul när det kommer nån riktigt kass men man skäms ju över dom. Pinsamt att bara kolla på dom.  I morgon börjar jag jobba efter min 6 dagars ledighet ;) Gillar mitt schema. När jag jobbar så jobbar jag mycket och när jag är ledig så är jag verkligen ledig ;).

» Är det ett skämt eller?



TITANIC 2, jag säger bara kolla själva. Jag hade typ Titanic som favortit film när jag var liten. Var jätte kär i "jack" Leonardo Di Caprio. Men efter att sett trailer till 2:an häll jag på att dö. Att ens förstöra en film så. Lär ju inte kunna bli bra den filmen asså :P

» 21.36 Tisdag

Å då var man hemma efter ennu ett spinning pass. Kan meddela att jag hade sjukt ont i rumpan efter gårdagen, men det domnade enna bort under passets gång. Och det kändes lite lättare idag. Men nu min kropp och framförallt mina ben. Får mjölksyra av att gå upp för vår trapp här hemma. Hur otränad är jag inte??? Spagetti ben har jag nu. Jag ska tag tag i träningen på allvar nu. Jag gillar spinning, man blir helt slut och svettas som en gris. När passet är slut känns det så jävla underbart ;). När jag testade spinning för ett par år sedan var det det absolut värsta jag gjort och jag bestämde mig för att aldrig mer i hela mitt liv göra det :P Men några år senare gav jag det en chans, dom säger att man måste tvinga sig själv att gå dit minst 3 gånger. Sen var jag fast ;)

Blev nöjd hos frissan denna gången, inte exakt som jag tänkt mig från första början. Men bättre :) Köpte med mig några produkter hem. Dom är nya och finns inte att köpa på så många ställen. Men dom luktar så sjukt gott, så var bara tvungen. Heter "Hair Manya" luktar typ mango,papaya nått. Hon ska nu ta hem shampo och balsam till mig som jag ska prova. Den ska tydligen lukta kolasås enligt beskrivningen. Kan bli spännande. Jag älskar grejer som luktar gott. Det är nästan det viktigaste när jag kollar hårprodukter. Jag öppnar alltid och luktar innan jag köper. Ska helst lukta godis. Och nu har jag hittat mina favoriter!!

Såg på "män som hatar kvinnor" här om dagen. Så nu ska jag fortsätta med "flickan som lekte med elden". God natt! <3


Detta köpte jag. Hårspray och nått jag skulle ha i längderna ;)

» OMG


Nu drar jag till frissan i mina nya "fejk"läderbrallor som låter otroligt störande när man går???

» 11.35 Tisdag

God morgon.
 Lite sent att säga men. Varit i stallet nu på morgonen, hade tänkt rida men hon har tappat en sko igen så blev inget med det. Ska till frissan om en stund och i kväll blir det spinning. Ungefär så ser denna dagen ut. Inget speciellt med andra ord :P. Dags att snygga till sig lite, hörs!

» Model lab

Idag ringde model lab mig. Dom undrade om jag var sugen att komma med några vänner och ta lite kort nu när dom är i uddevalla i helgen. Sist jag gjorde det tyckte jag det var jätte kul. Så på lördag har vi tid. Får se vilka som hänger med. Dom är på carlia hotell om ni är sugna gå in och boka här Modellab.








Kan behöva nya. Snyggare kläder denna gången med :P Nä nu ska jag snart på spinning. I morgon med :O shit vad duktig jag är ;) hihi

» Julia R.

Var nyss inne på min kompis Emmas blogg. Där hon gjort ett inlägg om mig och julia ;) Så lånade bilderna för att visa er. Så nu blir det ett inlägg om Julia.

Julia är en varmblods travare som föddes 7 maj 2004 i Ramkvilla utav uppföddaren William Zaar. Jag har undersökt mycket i hennes bakrund för att försöka veta vad som hänt henne. Hon blev senare köpt till en man och hans fru. Där började misshandeln utav henne. Mannen var alkolist och har inte behandlat henne väl. När sedan den nästkommande ägaren köpte henne var hon halt på alla fyra benen, hon var mager som ett benrangel och gick knappt att hantera. Hon fick medeciner som man ger till hundar eftersom det inte fanns något annat. Men tur hade dom för hon blev helt bra i bennen. Dock funkade hon inte till travet då hon fick en rörelsestörning av att blivit körd när hon varit såpass halt. Hon blev senare såld som ridhäst. Tror dock att ingen orkade med henne och ge henne den tid hon behövde. Hon hamnade tillsist hos mig. Och jag kan meddela att ibland har det varit ett rent Hel..ete!! Jag har funderat på att sälja henne så många gånger. Men jag har hela tiden tänkt att jag inte ska ge upp. Hon måte få en chans att bli bra. Och hon har verkligen gjort framsteg under detta året. Men misshandeln sitter fortfarande i henne och kommer fram periodvis. Jag tror att det kommer ta väldigt många år för att få henne helt bra och mycket tid. Jag har tyvärr inte den tiden just nu, just därför ska hon får komma till några som kan hålla på att bearbeta detta med henne varje dag. Så hon slipper kasta sig in i hage och box. Hon ser även i "syne" i bland. Kan kasta sig och bli livrädd utan att någonting ens hänt. Hon behöver bygga på sitt självförtroende. Och verrkligen veta att någon aldrig mer kommer slå henne eller behandla henne illa. Lära sig att lita på människor igen. Men hon är en bra bit på vägen. Hon är världens finaste och snällaste häst. Hon har aldrig gjort något ont med mening. Hon sparkas aldrig inte äns när hon blir rädd. Hon skadar då sig själv i stället för andra. Hon gör allt för att komma undan det farliga. Hon kan springa in i väggar stolpar staket och typ slå ihjäl sig. Hon har verkligen inte haft ett bra liv, en häst blir inte så här om den inte har varit med om något riktigt hemskt.

Men nu till lite mer possetivt. Skillnaden på då och nu!

Första dagen jag fått henne. Sep 09

Samma. sep 09

okt 09

Dec 09

Mars 10

April 10

Maj 10

Juli 10

Bilderna Emma tog i fredas.


<3<3<3<3 Såå fin !!!

» Mycket att stå i

Hej hej. Tatt mig en skön sovmorgon idag, vilket jag får väldigt sällan. Har även fixat med försäkringsbyte till julias nya ägare, bokat transport med mera. Den 22 september kommer min älskling att åka :(. Men känns bättre för vaje dag som går nu. Känns som jag har fattat rätt beslut och det kommer bli bra. Jag har inte all den tid hon behöver. Så det är viktigt att hon får det nu. Jag kommer hälsa på henne MASSOR! Mig blir hon inte av med.

Så ska dra mig till stallet snart ta hem grejer som ska tvättas med mera. Sedan blir det vårdcentralen återbesök och i kväll har jag lovat mamma att gå med på spinning. Kommer dö!! Onödigt att jag nyss tvätta håret kom jag på...

» One day

Ja idag mår man som man förtjänar. Men hade roligt igår. Har försökt och få tag på lite bilder men minns inte vem det var som tog kort? :P Pappa fick ärna att ta ut Julia i morse. Haha. Hon hade sprungit i väg med grimskaft och allt. Så han fick locka med morot och grejer för att få av det sedan:P. Hon gillar ju inte män, men pappa har alltid fungerat bra annars. Men nu är hon inne i en liten stressperiod igen, så då får hon lite ryck som kommer. Har även fått ta lite kornkross i fodret nu och kan ju hända att det blir lite mycket energi. Vilket brukar slå lite slint på henne.

Funderar på att åka och köpa mig en pizza snart, så jag kan återkomma i form. Så får det bli stallet i kväll.


» Förberedelser

Hej.
Var ju oc solduschade i morse. Dom var duktiga och jag blev nöjd :). Just nu håller jag på att måla naglarna och börja fixa mig inför kvällen. Snart tvätta håret med mera. I kväll väntas alltså 20 års fest + utgång :). Ingen aning om vad jag ska ha på mig bara. Alltid detta jobbiga problem! Vi får se vad det blir. Får se om jag hinner visa bilder.

» on my way

Hej svejs.
Nu ska jag strax ta på mig lite kläder. Ska vara med emma idag. Så får snart börja dra mig upp ur sängen ;). Har fått beställt tid för soldusch i morgon. Tänkte bli lite brun när man ska ut i morgon. Jag får ju inte lov och sola med min medecin just nu så då får man ta till andra metoder :P Beställde även ny tid hos frissan då jag inte blev helt nöjd. Nu ringde även chefen så ska jobba 16-21.15 idag. Morgon tiden fick jag hoppa då jag inte kunde ju. Synd mycket pengar i morn.. Men men mina lediga helger är värdefulla.

Hörs!

» movie

Åhh, idag var det såå seegt att jobba. Men nu är jag ledig och ska bli så skönt. Nu ska jag se på film så uppdaterar bättre i morgon. kram <3