» Sommarens höjdpunkter

Summerburst, het klart bäst!!!

Midsommar, jätte mysig helg! Med fina vänner ♥

Cross VM som vanligt en skandal helg...:P

Gyllene Tider, perfekt väder och lite mys feeling :)

After beach
 

 

Uddevallakalaset,hade riktigt roligt och tappade rösten helt. Aldrig varit så hes i hela mitt liv.

Börjat rida igen. LYCKA! ♥

 

Camping

Stockholm ♥

Kräftskivor


» Fredagskväll

Jäkla förkylning. Hostan är fortfarande inte borta och värre har det blivit. I morgon är det ju jobb, as tidigt. Sen åker jag hem till Saltkällan och så blir det nog mys framför någon film med pappa. Sugen på solid sound, men känner mig lite krasslig och hade gärna gått med Emma. Men hon jobbar, så får nog bli lugn helg. Hänga i stallet lite. Mys!!!


» Blå skjortan på


» Fredag jobb

Idag är det jobb 12-20, sedan är det väll hem och nästan lägga sig med en gång igen. Har extra tid på söndag och börjar kl.07.00. Blir tufft, aldrig börjat så tidigt. Och det är några år sedan jag började kl. 8 med.

Just nu sitter jag och målar naglarna för dom var inte vackra. Lite frukost snart med tror jag :)


» Sabinas goda köttbullar

Ingredienser
1 kg köttfärs
1 dl ströbröd
2 dl matlagningsgrädde
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 st ägg
salt
svartpeppar
Smör-&rapsolja att steka i.

Gör så här:
Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet ( jag brukar köra med deg visparna på elvispen) Forma färsen till jämna bullar. Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min.


» Sleepy


» Torsdag 29/8

Idag är jag ledig härligt! Har städat lite och gjort lite mat nu på morgon. Kan fixa receptet sedan ;) Senare ska jag i väg och rida en sväng. Ska se till och ta lite kort på det.

Pratade även med chefen idag om mina timmar, men det går ju inte framåt. Facket säger en sak och dom nått annat. Och jag är så okunnig och regler och sånt. Ska ta och kika lite på sånt och hur det går till med a-kassa och stämpla upp timmar mm. Det sker nämligen en del ändringar på jobbet och ingen vet något i pirincip!

Bild på mig och Julle, några dagar innan hon såldes. Tyvärr så är hon i himlen nu ♥

» Mina jackor i höst/vinter!

Min fodrade skinnjacka som jag gjorde om förra året. Använde den bara en gång på SHM. Får se om den kommer användas mer i år.

Min nya kappa som jag beställde, gillar skinndetaljerna och dom silvriga dragkedjorna :)

Blev ju kär i denna i Stockholm, har dock bara sett den på en annan tjej som provade den. Så får se hur den är när den kommer. Annars får det bli retur.

Min Everest som varit med 2 vintrar redan får nog hänga med i år igen. Den är som ny, så dumt att slänga. Mycket varm och go också :)

Denna kappa vart nog min favorit när jag fick hem den i januari, användes flitigt. Kommer nog användas en hel del i höst med ;)


» Hejdå mys

Jobbade 12-20 idag. Sedan hel till Ulrika och hade lite mys och sa hej då till Camilla som lämnat Coop för plugg.

I morgon är jag ledig, härligt!


» Tisdag 26/8

Ja, vad har jag gjort idag då. Tvättade ju på morgonen, kom dock inte upp vid 7. Men vid halv 9 var jag nere i tvättstugan i alla fall :P

Sen åkte jag ut till saltkällan, hälsade på mormor och morfar och Henke som kommit hem efter 3 veckor i Spanien. Brun och fin var han. Vill också åka utomlands, men får inte för läkarna just nu. Min mage måste läka helt från all antibiotika jag fått dom senaste åren. Sp därför får det bli London och shopping i november i stället med mamma. Så får vi se vart det bär av nästa år ;)

Förresten ska till näl om typ 2 veckor och gå ber med kamera i magen. Läskigt!!! Har visserligen varit bättre nu ett tag, mot innan. Men har fått vänta typ 8 månader på denna tiden så känns dumt att avboka.


» Idol

Ligger och kolar idol nu. Tycker faktiskt det är kul att det har börjat igen. För det är mysigt med fredas-finalerna och fredasmys. Har varit dåligt med sånna program ett tag nu. Men alla gillar ju inte idol heller. Men jag tycker det är mysigt :)

Kom även på art jag har tvättid i morgon kl.07.00, mindre kul. Får sova mellan maskinerna. Fast sover ju knappt ändå med min jäkla hosta.


» Kvälls PW

Tog mig en sväng efter jobbet för att rensa huvudet lite. Behövde det efter dessa dagars mördarpass. Dock mörknar det ju lite tidigare nu och eftersom jag är mörkrädd fick jag ju börja springa lite för att hinna hem. Så nu har jag ont i hela bena. Jag och springning hör inte i hop alls :P


» Ibland har man turen på sin sida 😇

Ibland har man bra med tur. Hade glömt ställa klockan igår. Vaknade till lite förut och tänkte jag kikar lite på klockan så jag vet hur länge till jag kan sova. Då var den 08.28 och jag ska gå upp 08.30. Och det fanns ingen liten ringklocka uppe i hörnet. Tur att jag kolla klockan!

Idag är det jobb 10-19.30. Sista långpasset på denna helg :) hörs!


» Host, host, host....

Usch, denna helgen är tuff asså. Långa pass flera dagar i rad. Men nu har jag i morgon kvar, sedan väntar en ledig tisdag :) Har fått en hemsk hosta, suttit i i över en vecka nu :( Får knappt sova på nätterna, vilket gör att mitt humör sjunker. Och får damp på alla griniga jä...la kunder!!! Orkar verkligen inte. Haft en sån dag i dag :P så ber till högre makter att hostmedecinen jag köpte idag gör under och jag får mig lite sömn.

God natt!


» Morotskaka och rägooor :)

Ska smaka av morotskakan jag gjorde här om dagen :)

LEILAS MOROTSKAKA
Receptet kommer här:

Morotskaka
3 eko ägg
3 dl ströskocker
3 dl vetemjöl/ glutenfrimix
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

Frosting
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gr philadelphia

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan




» Fredasmys

Jobbat 14-20 idag och haft lite fredasmys framför tv:n nu. Även kikat på lite flyg till London. Vill åka när jag fyller i november, hoppas jag får med mamma på det :). Nä nu ska jag dra mig mot sängen tror jag, lång arbetsdag i morgon. God natt!
 
 

» New in

Beställt lite nytt! Bikinin lär jag väll inte hinna använda här hemma. Men den är så himla fin! Förhoppningsvis så åker vi ju iväg när pappa fyller 50. Då åker den med i så fall :)
Glasögonen köpte ett par med blått glas nyss. Men så fick jag se en tjej med det röda i Stockholm. Så nu måste jag ju ha det med :P
Och sen en fin kappa nu till hösten :)


» Snygg 😍

Åh, denna jacka kikade jag på när vi var i Stockholm. Är såååå sugen på den. Så himla fin! ❤


» Robert Grey tarmrening

Fått mina nya produkter från Robert grey nu. Nu i början ska man bara ta pulvret. Så ska man trappa upp stegvis och öka. Pulvret var dock riktigt vidrigt men gick i alla fall att svälja ner. Dom rekommenderar att blanda den med äpplejuice så det får jag införskaffa. Hoppas den är lika bra som det sägs.


» Sista värmen

Ligger på skeppsviken och njuter av sista sommarvärmen. Vill inte att den ska vara slut :( Såå långt tills nästa sommar ju. Men lite mysigt med höst, tända ljus och höst kläder. Så kan vi hoppa över vinter med kyla, snö och allt annat ;)


» Orkar inte jobba

Jobb 10-20... Sista timmarna sååå segt!! Vill hem nu...


» Stall och städ

Idag har jag varit med Madde i rotviksbro med hennes hingst, Spirre. Det var tömkörning på schemat. Synd att jag inte tog några kort eller filmade. För vi släppte ihop han med andra hingstar sen och ja dom är ju hingstar så det var action. Hade kunnat bli lite fina bilder.

Efter det var det städning på anticimex och nu är det Idol dax.


» Allt man hör, ser och läser om nu...

Hittade denna på en blogg. Tyckte den var bra. Så lånade den, inte konstigt att det är sånna sjuka ideal och träningshets nu förtiden. Det är det ända man får höra och läsa om nu för tiden. Sjukt!!! Är vad det är...

Din kompis berättar om sitt nya LCHF-liv. Löpsedlarna skriker om den nya 5:2- dieteten.
Proteinvärdet i Keso diskuteras i jobbets matsal. En kollega frågar hur du kan äta så mycket.


Människorna i busskurer pratar om sina rekord i bänkpress och menar att det är den enda rikiga träningen. TV-programmet heter ”Du blir vad du äter, feta älskling”, du zappar till Top Models bantningskurs.


Din sambo vill gå ner i vikt med en pulverkur, din mamma är frälst av Itrim och vänninnan ringer och skriker om sina stora lår. Kollegorna startar en tävling á ”gå ner mest på 4 veckor och bjud jobbet på krogkväll”. Du läser ett nytt nummer av träningstidningen och bombas med nya förbränningsmetoderna.


Du läser nyhetstidningen och får tips på att råda bot mot sötsuget.


Du läser miljoner bloggar med dagens fit-inspo-nakenbild. Du läser på FB att alla har tränat/yogat/sprungit/svettats/posat/slagit rekord.

Du ser ett omslag med ”kändisarnas värsta bikinikroppar”, omges av träningshets på instgram och känner att din svett inte räknas.


Omgivningen pratar pulsklocka, kalorier, kalori-appar, tidningsomslag, dieter, provar dieter, älskar dieter, får ny livsstil, kapar kolhydrater, ratar fett och dissar GI.


Du tar till dig allt, suger åt dig som en svamp och undrar hur en ska hinna med heltidsjobb, livet, familjen och sig själv när du samtidigt ska göra allt detta som alla andra gör.

--------------------------------------------------


» Så gick det med drinken!

Kan meddela att tarmdrinken var så fruktansvärd hemsk, att jag kommer verkligen inte kunna dricka den igen. Kommer ha men av den. Mår fortfarande illa. Haha. Så har beställt hem tabletter och ett pulver i stället som ska vara väldigt bra enligt många mag och tarm -forum. Har samma effekt som denna drinken.

Jag har druckit många äckliga saker i mitt liv. Mediciner och grejer som smakat skit. Men den här drinken slår det med hästlängder!!! Asså jag kan verkligen inte beskriva med ord hur äcklig den var. Sen var den så sjukt stark. Den åker hiss ganska många gånger innan man lyckas få den stanna i magen :P Så kan ju inte säga att jag rekommenderar den, men min mage är väldigt bra efter drinken ;)

Om jag ska blanda nått äckligt till någon jag vill ska spy. Så vet jag ju vilken drink jag ska köra på i alla fall ;)


» Tarmdrink

Nu ska här provas grejer. Låter som det kan vara en bra grej för min mage. Men vet inte hur jag ska kunna få i mig skiten :/...

Jag har utvecklat en mycket bra utrensande, stärkande och renande drink.
Jag rekommenderar att ta en vecko-kur (7 dagar)
för den som vill/behöver rena sin kropp.
Samtliga ingredienser finns att inhandla i vanliga livsmedelsbutiker.

RÄKNA MED att din tarmrytm kommer att få fart och att det kommer ut
”intressanta saker” i toalettstolen efter någon dag/dagar med kuren.

OBS! Om du är gravid, under 15 år eller har gallsten/njursten så ska du EJ ta kuren!
Läs lite mer om framförallt TJOCKTARMEN i mitt häfte "HÄLSA & LIVSKRAFT" (slutsålt!)
så du är lite förberedd på vad det är som kommer att hända med hjälp av drinken.

Kuren kan göras som förebyggande och renande åtgärd så ofta som 1 gg/månad
eller vid behov – tex förstoppning, trötthet, sjukdom osv.
Kan även vara till stor nytta vid en fastekur då drinken hjälper till att snabbt
och effektivt föra ut gifterna ur kroppen.

Under kuren så är det även till stor hjälp om du ser till att dricka lite större mängder
BRA vätska (klorfritt vatten, råsafter av frukt och grönsaker, örtte) och äter mer frukt.

Du kan även göra en djupgående tarmrening genom att köra kuren en längre tid.
Jag har funnit att drinken lösgör intorkat tarmplack från hela mag-tarmkanalen!
Om du vill ha den effekten så bör du dricka drinken dagligen i minst 5-6 veckor,
max 10 veckor. I så fall ska du efter en vecka öka följande ingredienser: gurkmeja
till 1 tsk; cayennepeppar ökar du successivt till 1 tsk; saften från en hel citron;
kanel till 1 tsk; och, om du klarar av smaken, också öka kryddnejlikan till 1 tsk.
Efter 2 veckor tillsätter du även 1 tsk finriven pepparrot.

Då drinken även innehåller lite ”hetta”, från ingefära och cayennepeppar,
(och eventuellt även pepparrot) så ger den en bra energi att starta dagen med.

Här nedan är receptet och de olika ingrediensernas effekt.
Nedanstående ingredienser blandar du ner i ett STORT (minst 3 dl) glas
på kvällen när du går och lägger dig. Börja med att pressa citron
och lös upp honungen i saften, se till så att den löses ordentligt
innan du häller i vatten och resten av ingredienserna.

Saften av ½ pressad CITRON
Renande för njurar och lever, basbildande, slemlösande,
stimulerar tarmperistaltiken (tarmrytmen) och är närande.
Ser även till så att drinken inte oxiderar under natten.

1 msk HONUNG (ej flytande honung!)
Närande, innehåller mycket nyttiga och hälsofrämjande enzymer,
dödar skadliga bakterier och parasiter, bra för blodet och immunförsvaret,
bra för nervsystemet, bra för levern, kraftigt läkande för alla vävnader,
stärkande, bra för tarmfloran. Honungen förbättrar smaken på Tarmdrinken.

1 msk finriven färsk INGEFÄRA
Stimulerar cirkulationen, stärker immunförsvaret, bra för matsmältningen,
renar blodet, bra mot smärtor och kramper, bra mot gaser i magen,
inflammationsläkande, slemlösande, rensar ut skadligt kolesterol,
kramplösande, allmänt stärkande.

1 pressad VITLÖKSKLYFTA
Stärker immunförsvaret, renar blodet, dödar skadliga bakterier och parasiter,
allmänt stärkande, rensar ut skadligt kolesterol, inflammationsläkande,
avgiftande, blodtryckssänkande, minskar åderförkalkning, bra för tarmfloran,
tumörhämmande, bra mot gaser i magen.

½ tsk malda KRYDDNEJLIKOR
(finns att köpa som kryddburk eller kryddpåse under namnet ”Nejlikor malda”)
Dödar skadliga bakterier och parasiter, renar tarmarna, kramplösande,
smärtstillande, nervlugnande, inflammationsläkande, bra mot gaser i magen,
stimulerar tarmperistaltiken, läkande för magsäcken.

½ tsk GURKMEJA
Stimulerar gallsekretionen, leverskyddande, dödar skadliga bakterier,
inflammationsläkande, stimulerar matsmältningen,
rensar ut skadligt kolesterol, blodtryckssänkande.

½ tsk KANEL
Stimulerar hjärtat, stimulerar tarmperistaltiken, bra för matsmältningen,
stimulerar tårflödet och slemsekretionen i näsan, maskutdrivande,
dödar skadliga bakterier och svampar, bra för cirkulationen, bra för lungorna,
lugnande och läkande för bukspottkörteln.

¼ tsk CAYENNEPEPPAR
Stimulerar cirkulationen, stimulerar tarmperistaltiken, rensar ut skadligt kolesterol,
inflammationsläkande, slemlösande, stärker hjärtat, ökar syreomsättningen,
svettdrivande, stärker binjurarna, kramplösande, bra mot gaser i magen,
smärtstillande, basbildande, läker sår och skadad vävnad i hela mag-tarmkanalen.

1 msk NYPONSKALMJÖL
(finns i hälsokostbutiker och ibland på hälsokosthyllan hos större livsmedelsbutiker)
Basbildande, närande, inflammationsläkande, avgiftande, bra för tarmfloran,
slemlösande, renar njurarna, läkande och stärkande för kroppens alla leder,
stimulerar tarmperistaltiken, smärtstillande.

Täck över glaset med ett fat eller liknande under natten.

Direkt när du vaknat på morgonen så rör du ner
1 msk PSYLLIUMFRÖ (kallas även för loppfrö) och 1 msk LINFRÖ (hela)
Stimulerar tarmperistaltiken, är ”bulkande” vilket gör att det skrapar loss och suger
åt sig gammal avföring, kletigt slem och gifter som förs ut ur kroppen med avföringen.

Drick drinken DIREKT när du rört ner fröna så drinken inte hinner
”stelna” så att du kan svälja ner den!
Svälj ner alltsammans, eventuellt behöver du kanske ta upp det sista
med en sked för att få det i dig.
Skölj ner alltsammans med ytterligare ett glas vatten efter.
Ät eller drick inget annat förrän minst 30 minuter efter drinken.

Drinken är inte så jättegod men den GÖR JÄTTEGOTT!
Tycker du drinken är för stark eller om du inte klarar av smaken
så prova med att utesluta vitlöken och eventuellt nejlika.

PEPPARROT
Kraftfull stimulans på tarmperistaltiken, renande för njurarna, närande,
kraftigt slemlösande, inflammationsläkande, mycket bra för bihålorna,
smärtlindrande, dödar skadliga bakterier och parasiter, kraftigt utrensande,
väldigt bra för lymfsystemet.

Du kan få en inblick i huruvida effektiv din tarmrytm är genom att vid en
måltid svälja ner en större mängd (2-3 msk) sesamfrön med lite vatten
och räkna timmarna tills du ser dem komma ut i toalettstolen.
Svälj ner dem hela utan att tugga på dem så du kan se dem när de
kommer ut. För att få ett mer exakt ”mätvärde” så föreslår jag dig att du
vid minst 3 tillfällen gör detta – och sedan tar tiden tills det kommer ut
bakvägen. Sedan är det bara att räkna fram ett medelvärde på
”transport-tiden”. Detta ger ett mer exaktare värde eftersom
mag-tarmkanalens funktion skiftar beroende på dagsläget, humör,
dagens aktiviteter, avslappning, stress, sömn osv. ALLT över 24 timmar
innebär att du är förstoppad – då är det kanske dags att läsa om
tjocktarmen och ta en kur med Tarmdrinken?

Här är bra info om tarmen: (om man orkar läsa!)

Endast en kloak?
Det är inte utan anledning som Are Waerland kallade tjocktarmen för
”hörnstenen i hälsans rike”.
Även auktoriteter som Norman Walker, Ragnar Berg, Alf Spångberg mfl
har lagt stor vikt på tarmfunktionen för att kunna uppnå optimal hälsa.
Många tror att tjocktarmens enda uppgift är att vara en slags illaluktande kloak.
För många så har den också blivit det!
Denna odör kommer sig av att man har skaffat sig en felaktig tarmflora.
Detta beror på att man gynnar de dåliga tarmbakterierna genom att
äta en viss sorts mat.
Mat som föder elakartade bakterier, svampar och maskar är främst mat som antingen ruttnar i tarmen, är slembildande eller som har brist på kostfibrer. Som redan nämnts så är det även väldigt viktigt att man äter födan på rätt sätt
för optimal matsmältning vilket även påverkar tarmfunktionen i högsta grad.
Är maten inte riktigt smält när den kommer ut i tjocktarmen så blir det
mer att försöka ta hand om.
Detta gör också att det bildas gaser vilka är mycket syrabildande och obekvämt.
Många tror idag att det är naturligt att ha gaser men det är faktiskt ett symtom
på dålig matsmältning och felaktig tarmflora!

Tarmrytmen
För att må bra så är det av stor vikt att se till så att man har en
tillfredsställande tarmrytm.
Vi proppar i oss mat minst 3ggr/dag men det är endast hos några få
som det också kommer ut avföring lika ofta!
När jag pratade med läkare för några år sedan så tyckte de att det var helt ”normalt” att ha tarmtömning endast 2-3 ggr/vecka.
Jag själv visste inte bättre på den tiden så jag trodde att allt stod rätt till.
Idag, pga fördjupad kunskap och egna erfarenheter, ser jag dock annorlunda på det. Man bör försöka uppnå en tarmrytm som innebär 2-3 tömningar/dag.
Tarmtömning 1gång/dag eller mindre betyder att man lider av förstoppning!
Hela mag-tarmkanalen fungerar som ett slags ”kösystem” där födan förs igenom
olika stationer på sin väg.
De olika stationerna (ex magsäcken, tunntarmen och tjocktarmen) behöver en viss tid för att behandla födan för att sedan låta den gå vidare till nästa station.
När hela detta ”kösystem” inte fungerar optimalt utan födan dröjer kvar för länge så kan man se resultatet (eller rättare sagt- inte se) vid slutstationen- ändtarmen.
Ju längre avföringen stannar kvar i tarmen desto mer skada hinner den göra på
hela kroppen genom att förorena blodet (tänk på hur stolpiller fungerar!) och
irritera reflex-zoner i tarmen (se karta över tjocktarmens reflex-zoner
längre fram i häftet)!

Idag så har majoriteten av oss västerlänningar förstoppning!
Det ska ta max 24 timmar för födan att ta sig igenom kroppen från munnen
till ändtarmen. För många av oss tar denna transport ofta upp till 72 timmar!
Trots att man tömmer tarmen 1-2 ggr/dag så kan man ha en maskerad förstoppning. Den avföring som kommer ut idag skulle kanske ha tömts ut för 2-3 dagar sedan.
Få människor har idag en riktig förståelse för hur viktigt det är att
tjocktarmen fungerar tillfredsställande.
Inte heller läkare eller näringsexperter är insatta i problematiken.
Tänk om alla läste Robert Gray’s otroligt välskrivna häfte ”Handbok för tarmhälsa”. Detta fascinerande häfte får en verkligen att vakna upp och inse
att det inte är så många av oss som verkligen är helt friska!
Han har även utvecklat ett jättebra tarm- och lymfrenings-program (Holistic horizons) för att rensa ut gammal stagnerad avföring som klistrat sig fast på tarmväggarna. Substansen på den intorkade avföringen som sitter kvar i tarmen kan liknas
vid bildäcksgummi!
Givetvis händer samma sak även i tunntarmen vilket gör att vi inte kan
absorbera födan ordentligt.
Innan man börjar med detta örtbaserade reningsprogram så bör man dock se till
så att man bygger upp tarmfloran först!
Man bör även ta några lavemang och eventuellt något pådrivande medel för att
först få ut den avföring som inte har torkat in och fastnat ännu.
Jag rekommenderar Living Cleanse som säljs av Firma Vital Body & Soul.
Detta medel ska bara användas under en kort tid!
OBS! Använd EJ Living Cleanse om du har, eller har haft,
någon svårare tarmsjukdom såsom - ulcerös colit, crohns sjukdom osv!
Om man börjar med Gray’s örter utan att lösgöra ”proppen” som brukar sitta i sigmoid (se bild längre fram) precis innan ändtarmen så kan det vid vissa svåra fall göra saken värre då dessa örter lösgör tarmplack i hela mag-tarmkanalen som en skopa.
Då hela detta ”skoplass” når fram till sigmoid kan det bli för mycket
för att kunna pressas igenom. Man kan då skada tarmen.
Om man bara vidtar dessa åtgärder först så blir resultatet bra.
Många personer som gör denna tarmrening blir av med överflödiga kilon
och olika symtom tex ryggvärk, huvudvärk, hudproblem, reumatiska besvär,
trötthet, allergier, gaser mm.
När jag hade rensat mina tarmar så blev min hud väldigt mjuk och fin.
Jag hade innan ständiga problem med torr hud.
Kvinnor som har skäggväxt på hakan har lyckats bli av med det efter en
riktigt grundlig tarmrening.
Arbuthnot Lane, en engelsk läkare, som vid sin tid var en framstående expert på tjocktarmen sade: –”Om alla kvinnor bara kunde se till att sköta sin tarm ordentligt så skulle vi inte behöva några gynekologer!”
Då tjocktarmen omger de kvinnliga könsorganen och livmodern så påverkas
dessa givetvis mycket av huruvida tjocktarmen mår.
För information och inköp av Robert Gray’s bok och produkter så vänd dig till
Firma Vital Body & Soul > internet: www.vitalbodysoul.se, tfn: 031-47 47 02

Tarmfloran
För att få reda på om man har en bra tarmflora eller inte så är det
bara att använda sin näsa efter toalettbesöket.
Luktar det av avföringen så har du tarmdysbios (felaktig tarmflora).
Vi har tyvärr fått den felaktiga uppfattningen att denna lukt är helt normal.
Och visst, det får ju anses som normalt då de flesta har detta tillstånd.
Men det är inte ett naturligt och optimalt tillstånd!
Det förstår man helt klart den dagen man har rensat sin tarm från mängder av intorkad avföring och fått igång tarmrytmen.
Givetvis även med hjälp av en kostomläggning för att inte drabbas
av samma problem igen.
Då man får tarmdysbios så betyder det att de sk elakartade tarmbakterierna
har fått övertaget i tjocktarmen.
Dessa bakterier utsöndrar skadliga gifter som tas upp av blodet och förgiftar kroppen. De elaka bakterierna irriterar tarmen och den förslappas.
Man försämrar även tjocktarmens avsedda uppgift att ta upp de
återstående näringsämnena från maten.
De goda tarmbakterierna ska hjälpa kroppen att ta upp dessa näringsämnen
genom att frigöra och omvandla dem så att de kan tas upp av tarmen.
När de elaka bakterierna får för stor tillväxt så sker det på bekostnad
av de goda bakterierna. Om man istället ser till att gynna de goda bakterierna
så kommer de att öka i antal och puttar då bort de onda.

Ett effektivt sätt att bygga upp tarmfloran är att använda Phytolakt som säljs av Scanfarma. Man tar 1-2 tsk pulver och blandar i en kopp med hett vatten och dricker det sakta klunkvis som te. Det ska tas på tom mage så ta det antingen direkt på morgonen och vänta sedan 20-30 minuter innan nästa måltid eller precis innan man lägger sig då man inte ätit på minst 1 timme. Man bör också se över sin kost.
Har man tarmproblem, och andra hälsobesvär, så är det inte bra att äta ägg, mjölkprodukter, skaldjur och fisk.
Denna föda ruttnar fort och ökar tillväxten av förruttnelsebakterier.
Det är dessa som ger upphov till ovälkomna kroppsodörer som illaluktande svett, pinsamma gaser, dålig andedräkt och stinkande avföring. Kött och fågel ruttnar givetvis också i tarmarna men inte lika fort som ovanstående mat.
Kletig och slembildande mat som mjölkprodukter, pannkakor, pizza, vitt mjöl och
pasta klibbar fast i tarmväggen och gynnar fel bakterier.
Ost är den mest förstoppande och slembildande födan!
Socker, öl, salt, vinäger, ättika, penicillin, och klorerat vatten
är också skadligt för tarmen. Mat som är bra för tarmhälsan är råa frukter och grönsaker, fullkornsprodukter, Aloe vera-juice, råsafter mm. (läs även om oxalsyra)

Optimal tarmfunktion
När man har fått igång en naturlig tarmrytm, tarmfloran är riktig och allt gammalt stagnerat slem är utrensat så kommer du att känna dig mycket piggare och lättare! Övervikt beror inte enbart på överflödigt fett utan en hel del av vikten
kommer sig av slemansamlingar på olika ställen i kroppen.
Detta slem kan kroppen bara göra sig av med via tjocktarmen.
När avföringen är i sin naturliga konsistens så behöver man inte torka sig
i stjärten så mycket. Det räcker med 1-2 bitar toapapper och det blir
knappt något ”klet” på det utan endast en liten ljusgul fläck.

Att man får sitta och torka sig överdrivet mycket beror på att det är
stora mängder med kletigt slem ansamlat i tarmen.
Vid optimal tarmhälsa så behöver man inte sitta så länge på toaletten för att
”pressa ut” avföringen.
När den inte är kletig längre så kommer det att gå mycket snabbt att lämna avföring! När avföringen är i sin naturliga och rätta konsistens så är den luktfri
och sönderdelas inte något nämnvärt i toalettstolen.
Hela mag-tarmkanalen kommer att kunna absorbera näringsämnen
och vätska effektivt.
Då slem har en tendens att ansamla sig i luftrör, näsa, bihålor och lungor
så kommer andningen också att underlättas.
Ragnar Berg menade att de största orsakerna till dålig tarmfunktion är ytlig andning, brist på kroppsrörelser och undermålig föda.
Detta påpekade han redan för över 60 år sedan!

Jag vill även tillägga svårsmälta känslor, negativa attityder och oförmåga att förlåta (acceptera/gå vidare) händelser och oförrätter från det förflutna.
Det gäller även att se till att få i sig tillräckliga mängder med vätska för att
tjocktarmen ska fungera optimalt.
Man bör dricka ca 2 liter vätska i form av vatten, råsaft och örtte varje dag.
Äter man dessutom mycket frukt och råkost så får man också i sig bra vätska.
Tyvärr så tror många felaktigt att kaffe, te (ej örtte!), läsk, sockrade juicer osv
ger kroppen vätska.
Men dessa vätskor fungerar istället precis tvärtom genom att anstränga njurarna
till att utsöndra mer vätska!
De är alltså urindrivande och torkar ut tjocktarm, hud och givetvis
därmed hela kroppen!

"Gå inte runt och bär på en massa onödigt skit utan spola då hellre ner det
i toaletten!" (RUBEN ANDERSSON)


» Lite jobb

Sitter och jobbar för mamma i kiosken lite. Hon är och simmar i Gbg. Själv är jag inte jätte pigg. Somnade väll vid 03.30 sen upp vid 09.00 för att åka hit. Ska rida sen beroende på vädret. Annars blir det deg i soffan :P


» Kräftskiva 2013

Kräftskiva igår med underbara vänner som jag inte umgåtts med på länge. Så det var riktigt roligt! :)


» Jonny Bulls

Hittade äntligen en sida som sålde Jonny Bulls stövlarna. Dock kommer dom inte färsen nov :(. Jaja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Eller??... :P


» Skärpning på mig!

Åh, jag har varit så dålig på att skriva här det senaste. Men ska verkligen försöka bli bättre nu.

Semestern är slut, men denna sommaren har varit riktigt bra :) . Hunnit med massa roligheter. Har även börjat rida igen, underbart! Så nu ska jag försöka uppdatera lite om det här!

Idag har jag varit ledig. Städat här hemma och med mamma på Anticimex. Nu lite mys framför Prison break som jag började kika på för ett tag sedan. Missade det när det gick på Tv:n. Målat har jag ju gjort med. Har även målat mina dörrar på semestern. Ska försöka fixa bild på det. ;)


» Stockholm


» 1 Augusti

Bilder från Uddevalla kalaset i helgen.