» Fredasmys

Idol och thaimat får det bli ikväll. I morgon är det jobb igen. 



» London Tips

 
 

Shopping

Oxford Street Självklarheten när man åker till London. Här hittar ni alla de stora kedjorna. H&M, TopShop, Forever 21, River Island, Urban Outfitters, Zara, Berhska, Primark osv. Lättast att ta sig hit enligt mig är medtunnelbana till Oxford circus.

 

Primark Även detta ligger på Oxford Street (åt Marble Arch-hållet).Sulle säga att det är deras Ullared. Ett ställe med massa skit. Enligt mig är Ullared bättre. Men orkar man leta igenom dom typ 8 våningarna så kanske man kan hitta sig något guldkorn. Barn, inredning och kosmetik var väll dom bättre avdelningarna. Så ha inte för stora förväntningar när ni handlar här.

Street & New Bond Street Här ligger lyx butikerna. Här kommer du inte långt om du så hade 20000kr på kontot tyvärr. Men på New bond street ligger Victoria´s Secret. Den måste man ju bara besöka. Det är ju ingen billig affär. Men det är ju inte Gucci priser heller. Bara att gå i affären är magiskt, den är så fin! På denna gata ligger även affärer som Rahlp Lauren, Gant, Gucci, Mullberry, Dolce Gabbana, Louis Vuitton, Michael Kors mm.

Boots När ni är i London, passa på att köpa på er skönhetsprodukter då allt är mycket billigare!  Här finns det mesta på samma ställe torrshampoo, ansiktsrengöring, fuktkrämer, hårspray, mascara, hårinpackningar, hårnålar, hårtoffsar, bomullsrundeller, parfym och deo. Sen finns det massa roliga ”redskap” till håret, fina nagellack, sminkborstar från fina märken, roliga ögonskuggor.  Även stora märken som The Body Shop har nästan halva priset mot i Sverige.

Westfield Westfield är en av världens största gallerior som har alla kedjor man förmodligen är ute efter på Oxford Street förutom Primark. Hit kan ni åka om ni inte vill trängas med alla andra på Oxford Street och vill ha alla favoritaffärer på samma ställe.

 

Mat & Fika

Black Lion Så himla mysigt ställe och super god mat. Vi år här nästan hela tiden, så prövade tyvärr inte så mycket restauranger. Dom hade även gratis wifi här vilket var ett stort plus.
Starbucks Som hemma. Har det mesta för fikan, frukost eller mellanmålet. Plus att den glutenfria brownie var väldigt god ;)

Garfunkel Här fanns det mesta att välja på. Dessa restauranger finns över allt i London.

Boende

The Central Park Hotel Central Park Hotel ligger knappt 100 meter från Hyde Park och bara 2 minuters promenad från tunnelbanestationen Queensway. Detta hotell har en 24-timmarsreception. Kensington med sina butiker, barer och restauranger ligger knappt 15 minuters promenad från Central Park Hotel. Till butikerna på Oxford Street tar du dig på 5 minuter med tunnelbanan från stationen Queensway.

 

Madame Tussauds Är en turistattraktion med vaxdockor som föreställer kända personer. Dessa vaxdockor är identiska med personen. Nästan lite läskigt. Dock har dom byggt om och ändrat. Så nu är det inte jätte mycket vaxdockor utan massa annat istället. Så blev lite besviken.

 
Harrods är ett stort, väldigt exklusivt varuhus som man kan gå runt i i flera timmar och bara kolla. Allt är så himla fint! Sedan har de alla de exklusivare varumärkerna som finns på allt. För ansiktet, smink, kläder, inredning, mat, teer osv. Sedan till min favorit: Christmas world. Dom har en hel ”värld” med sina juldekorationer där det spelas julmusik, allt glittrar och man får maximal julkänsla.

 

Hyde Park

Winter Wonderland ett måste om ni är i London runt jul. I år har dom öppet från 23 nov - 5 jan 2014.

 
 
 
 

 


» Julpyntning








» Shopping London

Lite julklappar som inte är med på bild bara. För dom är ju hemliga 😊




» Träning och outfit fix!

Efter jobbet idag var jag på TRX på gymmet. Riktigt roligt! Och jag mådde inte dåligt efter heller. Så + för det 😊👍

Sitter nu och letar något snyggt att ha på Julbordet med jobbet. Har hittat skor och håller på och mejlar en om en klänning jag hittat. Men såklart skickade dom inte till Sverige. Men han är snäll, så det är nig snart löst 😉👍😁.

Ska kollade missade avsnitt av paradise hotell nu med 😊



» Fullt upp

Kom hem senare än vad jag trodde. Blev tvungen att handla efter jobbet och sen så skulle jag ju få upp allt för alla trappor. Fy fasen!

Men lovar att visa bilder på shopping så fort jag hinner. Sen får jag ju visa min julpyntning med 😊



» Hemma igen

Nu är vi hemma i Sverige igen. Sover hos mamma och pappa inatt. I morgon väntas jobb. Ångrar mig starkt nu att jag la in mig på extra. Är så trött 😜

I morgon kväll efter jobbet ska jag visa lite vad jag köpt och berätta mer 😊👍





» Madame Tossuds















» London











» Winter Wonderland Hyde Park









» London shopping






























» Jul-mys-byxa👍

Idag var vi på primark. Enligt mig ett ställe med bara massa skit. Hur stort som helst. Men att hitta nått fint är inte lätt. Däremot är det väldigt billigt, typ billigare än Ullared om man ska jämföra. Men jag tänkte att nått måste jag ju ändå köpa och så hittade jag dessa mjukisbrallor 😜 perfekt nu när jag ska julmysa hihi


» puben

Just nu sitter vi på en mysig pub. Ätit lite nachos (erica jag har blivit beroende sen dina). Sen lite kopparberg cider :). Nu vet jag var Victoria secret ligger med så i morgon ska jag dit. Sen tänkte vi kolla harrods också och lite sånt. Vi vill även till Madame tussaus, har aldrig varit där. Sen har winter wonderland börjat i hyde park så kanske det med ;)


Min surfplatta tar så dåliga bilder då den inte har blixt heller. Men mobilen är på laddning tyvärr.

» Oxford street

Lite strulig start på denna resan kan man ju säga. Men nu har vi kommit fram och vi har båtar hotell ;)

Idag har vi gått på Oxford street och kikat mest. Är så mycket av allt så man vet inte riktigt vart man ska leta? Men jag måste kolla kartan nu och leta efter Victoria Secret så jag hittar det i morgon och lite annat.

Men nu är det lite vila på hotellet och sedan ut och kika igen. Men just nu är mamma sur för vi inte har någon adapter och hennes mobil är sten dö! ;)




» På väg

På väg!



» Ingen vidare start

Japp, det blev ju inte riktigt som vi tänkt oss i morse. Kom inte med flyget, då vi inte hade passet med oss ( lång historia). Så har fått fixa by biljett och åker alltså i kväll i stället 😊

Så nu är vi här hemma igen och tar det lugnt. Jag blev lite åksjuk på hemvägen så behöver vila lite. Kollade lite för mycket i mobilen när vi åkte.


» I bilen

Mot Gbg city AirPort ...



» Happy Birthday To My Self!

Då var jag 23 år då! Usch, tiden går för fort...
 
Här är mina födelsedagar sedan bloggen började:
 
18 år
Den var grym! Jag och Caroline som fyller dagen efter mig hade hyrt GG. Mycket bättre en så blir det inte när man fyller 18, haha! Njut av dessa gamla bilder ;)
 
19 år:
Måste varit riktigt trist för har inget på den dagen :P
 
20 år:
Minns att det var sjuk snöstorm denna dagen. Men roligt var det!
 
 
21 år:
Hade precis blivit dålig med magen och fick stanna kvar hemma medan dom andra gick ut. Kul, NOT!
 
 
22 år:
Den var så jävla grym så inga ord kan beskriva den SHM in my ♥
  
 
23 år:
Kommer alltså spenderas i London :)
 
Ska försöka bjuda på grym uppdatering i London :)
 
 

» Fredag 22/11

Är nu hemma hos mamma och pappa. Vi har packat lite, tatt mig ett bad och ätit gott. Strax idol, sedan sängen. Upp tidigt i morgon ju 😄😄😄



» Mysdag med Emma & Sixten

I morse när jag vaknade låg jag och kollade lite på första Harry Potter filmen. Vet inte varför men blev så sugen på just dom filmerna 😜

Sedan mötte jag upp Emma och Sixten i stan. Vi tog en promenad och gick till Lejas och åt lite sedan. Timmarna gick och vi hade så mysigt. Vi behövde verkligen catcha upp lite 😉 Sixten är ju typ världens skönaste unge också, Gud va vi skrattade.



Filmen får jag inte upp här tyvärr. Men finns på min insta :)

» 😄😄😄😄




» Ericas natchochips

Dessa är bara sååå goda!! 😋😋😋
Erica bjöd på dom på hennes fest så därför döps dom efter henne 😉

Recept:
Natchochips 
Tacosås mild
Riven ost

Lägg chipsen på ett bakplåtspapper i en plåt. Häll på lite tacosås och riven ost. In i ugnen på 200 grader, tills osten smält.

Jag åt det med tacoköttfärs och vitlöksdipp. Men jättegott bart också lr med guacamole och sånt 😊😊



» Onsdag 20/11

Gick rätt bra och jobba idag endå. Kändes ju inte som jag skulle spy hela tiden, alltid ett framsteg. Var lite trött och seg men sånt går och hantera lite mer 😊. 

I morgon är det charken 9-18, sen har jag semester nästan 1 vecka 😊😊 underbart! Nu paradise hotell 😜



» Då var det den där magen igen

Vart hemma från jobbet idag. Mår inget bra och känner mig hängig. Magen som vanligt. Fick en tid på vårdcentralen, brukar aldrig ringa läkare längre när jag blir dålig, för får ju aldrig nån hjälp endå. Men efter en del övervägande idag så beslutade jag mig för att ringa i alla fall. Har ju aldrig provat denna vårdcentral. (Den nya vid I17 området). Tyckte det var riktigt bra att få tid samma dag i alla fall. Har jag nog aldrig fått förut. 

Träffade faktiskt en vättig läkare. Han var väldigt förstående och blev typ chockad när jag berättade om alla undersökningar och mediciner jag provat och fortfarande inte kommit någonvart i princip. Jobbiga är väll att han vill börja om helt fån början,så han han får en bild på det. Och jag har ju redan gjort denna prossedur ett antal gånger. Fast nu bryr jag mig inte så mycket om vad prover och sånt visar. Förr ville jag ju så gärna att dom skulle hitta något så jag blev bra. Nu har jag mer accepterat att jag är dålig och vill hitta en lösning som funkar i alla fall lite.

Så nu har jag alltså börjat om helt. Lämnat samma blodprover som jag lämnat 70 tusen ggr innan kolla galla, lever, inflammation, parasiter mm. Vilket vi också kollat miljarder gånger. (Dock är jag fortfarande lika rädd för sprutan efter alla miljarder gånger jag gjort detta 😜). Sedan ska han kontakta mig när resultaten kommit (synd om han som tagit alla prover i onödan, för jag vet redan att det inte kommer visa något alls.) Då ska vi gå vidare med IBS/stressmage vilket jag tror det är till viss del. Men känns inte som det kommer ge så mycket. Jag har ju provat allt typ:
Glutenfritt
Laktosfritt
Lchf
Mjölkfritt
Omeprazol
Retroskopi
Endoskopi
Gastroskopi
Antibiotika
Cortison
Illamåendetsbletter
The plan diet
Tarmrensning
Spc-flakes
Silica mag o tarmgel
Probiotika
Homeopat

Har säkert glömt hälften!

Men idag fick jag faktiskt en ny medecin så får väll prova den

» Måndagsfix

Igår var det lite kalas hemma hos mamma och pappa för mig. Smörgåstårta och vanlig tårta. Typ alla almondy frysta tårtor är ju glutenfria. Grymt bra! Älskar den daim tårtan och så smidigt att köpa när man inte har tid att baka. 

Nu har jag ätit frukost och kollar några avsnitt bron. Sedan blir det julstädning och pynt. Packa inför London och så. Mår dock inget vidare så blir lugnt! 



» Var med och hjälp till

Jag hoppas alla som läser detta tar upp mobilen och skickar iväg ett sms om du inte redan gjort det!

Röda korset akutinsamling Filippinerna 

SMS:a AKUT FILIPPINERNA  till 72900 och skänk 50 kr.




» 1 vecka kvar!




» Inte alls på topp

Usch, va illa jag mår idag. Vill helst ligga i sängen och inte göra något. Får se hur denna dagen slutar. Men försöker kämpa på, med Ipren och prostafen. Blääää!!! Bara 6 1/2h kvar 😞😷😴

» Fredag 15/11

Hade tvättid idag kl.07, mindre kul! Glömde tvätta typ halva tvätten med. Haft ont i magen idag med, längesedan den var så det strålar ut i hela ryggen :( Men nu har jag tatt mig ett bad och en i Ipren så hoppas jag att det är bättre i morgon.  Då är det kalas för Erica 😊 




» Lite nagel piff

Gjorde mina naglar lite fina idag :) 



» Ögonfransförlägning gjord!

Nu är fransarna gjorda och jag är nöjd. Naturligt men ändå sminkat, passar mig bra.  Gick till skönhetsspecialisterna på Kungsgatan i Uddevalla. Betalade 790:- och då ingår ett återbesök inom 3 veckor. Jätte fin salong verkligen och dom gör allt möjligt där, naglar, hår, massage, smink mm.






» God morning

God morgon!
Håller på att prova kläder inför lördag. Går sådär. Har massa klänningar så borde ju hitta något utan att köpa nytt varje gång. Kolla vidare 😉 sen bort mot stan 😊

» Stallet och spinning

Idag har jag varit i stallet och ridit en långtur på Doris i skogen och klättrat lite. Var livrädd att jag skulle möta på någon älg i skogen, men det gick bra. Hade massa reflexer så jag skulle skrämma bort dom 😜 hihi

Sedan vart det hem en kort sväng, gjorde lite pannkakor och sedan iväg till gymmet. Nu bara vila. I morgon är jag ledig och då blir det ögonfransförlägning. 




» Ledig

Äntligen är dom jobbigaste passen gjorda och jag är ledig 2 dagar 😊. I morgon blir det nog stallet och en tur med Doris och senare gymmet 😊. En skön dag 👍

» Fredag/ Lördag

I fredas var jag i stallet och Emma var med. Sedan efter en lång dag där blev det mys och massa tjat ❤️

Igår jobbade jag 10.30-15.30 efter det blev det mat på hensbacka och fira bästa pappa lite då jag ska i väg och jobba idag. Är ledig nästa söndag i stället. 



» Shai rakhyvel

Jag har börjat prenumera på rakhyveln Shai. Så himla trött på min, glömmer alltid att köpa nya blad (som dessutom är svin dyra). Och att raka med en slö rakhyvel är inget vidare. Jag kliar sönder mina ben. Så tyckte detta lät bra. Har fått hem provpaketet nu och testat. Verkade riktigt bra 👍

Första paketet är gratis (betalar frakten) och där får man rakhyveln och 2 blad. Tycker du inte den var bra kan du säga upp prenumerationen.

Sedan kommer ett paket hem var 3:dje månad med 8 blad i som kostar 99kr. 

http://www.shai.se






» Ögonfransförlägning

När jag hade mitt "kalas" fick jag ett presentkort på skönhetsspecialisterna. Så har nu bokat tid för ögonfransförlägning nästa vecka. Gjorde det när vi var i Thailand men det var ju inte korrekt gjort riktigt så vart inte så bra. Så nu ger jag det ett nytt försök. 



» Late monday

Jobbat till 22.15 idag, seegt men goa pengar😉.  Ligger i soffan med en kopp te (nya smaken blåbärsmuffin) och knäckemacka med keso. Var så sjukt sugen på det. Innan jag fick problem med magen så hade jag en period då jag åt knäckebröd och keso heeeela tiden, så tillslut var jag så trött på det att jag inte ätit det på typ 2 år. Men blev så sjukt sugen på det på jobbet så köpte med det hem. Åh va gott det var, ska försöka att inte äta det alltför ofta nu så jag tröttnar igen.

I morgon blir det stallet tidigt för en långritt med Madde. Sjukt kul med ridningen just nu med. Längtar tills jag ska till stallet 😄😄 efter det blir det träning med Malin på kvällen. Känns dock som jag har en förkylning på G. Den lär väll bryta ut då? 😔

God natt!



» Mina Jonny Bulls boots

Fick ju hem mina stövlar för ett tag sedan efter att väntat två månader typ. Då var dom ju såklart förstora även fast jag tatt en storlek mindre som det stog. Och det fanns inga 36:or någonstans att få tag i. Dom svarta med silverspännen. 

Men fick tag i ett par helt svarta och dom passade bra i storleken. Tycker nog dom med silverspännen var lite snyggare. Liksom något som bryter av, men har kommit fram till att mina helt svarta är väldigt bra då jag kan ha både silver och guld till dom. Och har ju silver på alla mina andra skor.

Här är dom i alla fall 😊



» Tips!

Måste tipsa om appen "tink" som jag såg på blondinbellas blogg. Den är riktigt bra om man vill ha lite översikt över ekonomin och göra lite budgetar 😊 👍



» New York blueberry cheesecake

Här kommer receptet på den goda cheesecaken jag gjorde i fredags 😊


Kexbotten

  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör

Cheesecakesmet

  • 600 g philadelphiaost
  • 2 1/2 dl kesella 10%
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit kvalitetschoklad
  • 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
  3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
  7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
  8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
  9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
  10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
  11. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
  12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

New York Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås.




» Jobb & träning

Jobbat 10-20 idag, efter det åkte jag till gymmet. Helt plötsligt var jag helt själv på gymmet, nästan lite läskigt. Nu ska jag kolla serier jag inte hunnit se. Sovmorgon i morrn, underbart! 👍



» Glutenfri mannagrynsgröt

Har äntligen hittat ett glutenfritt alternativ till mannagrynsgröt 😊😊😊😊 smakar samma och har samma konsistens.

Polentagröt:
2,5 dl mjölk
3 msk polenta
Lite salt
Jag hade även lite fiberhusk

Koka upp mjölken. Häll i polentan, fiberhusk och låt sjuda i ca. 5 min. Smaksätt med salt och socker i fall du vill.




» Inflyttningsfest hos Emma.R

Efter jobbet idag åkte jag på Inflyttningsfest till Emma 😊. Så himla fint dom fått i sitt hus, helt kär blev jag. Var en trevlig kväll! Körde nyss ner dom till krogen och nu ska jag sova. Fan för att jobba helg! Nån som har ett jobb till mig där man slipper jobbs helg och bra lön, ring mig! 😉👍

God natt! 



Tog tyvärr bara två kort.

» Fredags slapp

Idag är det november, tänk va tiden går 😜. Jag ligger i soffan och tar igen mig efter en lång dag i stallet. Kolla idol och serier. 

I morgon har Emma.R inflyttningsfest. Jag jobbar hela helgen, men tänkte svänga förbi efter jobbet och titta hur fint det blivit i deras hus 😊 

Äntligen börjar det närma sig 👍



» En dag i stallet




Ridtur med Doris idag!

Hade skrivit ett jätte långt inlägg men så försvann allt. Orkar i n t e skriva om det! 👎😔