» Amerikanska pannkakor :)

Japp, jag har varit duktig och ställt mig och gjort pannkakor till frukost, till det florsocker, sirap och nyplockade blåbär :D.

Här är receptet:

Amerikanska pannkakor

Det här receptet är nog mer typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än i receptet ovan. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap.

Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan -  det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.


» Jobb

Japp, nu är det slut på ledigheten och dags att börja jobba igen. Idag börjar jag klockan 16.00 och det ska inventeras. Tråkiga grejer, men men pengar är behövligt. Innan jobbet ska jag bara slappa;) Kanske ska börja med att ta mig upp ur sängen och få i mig lite frukost:) Hoppas det finns något gott nere i köket, ska nog steka mig några ägg med det e gott.

SABINA



Saknar pankakorna jag åt varje morgon i turkiet. Kanske kan göra sånna om jag hittar nått recept:)

» Lördagskvällen

Japp, igår drog jag ju till Malin. Som vanligt tror man alltid att man har så gott om tid, men fick som vanligt stressa i slutet. Vi hade i alla fall trevligt. Hann slänga i oss lite godis och chips med. Vid kvart över 9 drog vi oss neråt mot stan var tvungna att lämna tillbaka filmer på hemmakväll. Som tur vara var vi ju ute i god tid, annars hade vi ju inte haft sittplats på bussen.

På baden blev det drinkar i alla fall 2 cider, 1 redbull/vodka, 1 som blev utskvätt, 1 rosa pantern av johanna dock blev det en 20:a lr nått om man nu kan kalla det det lite för stark, sen blev jag bjuden på nån drink av nån kille plus shotar på det. Ja slutade med att jag la mig och sov i en soffa. SKÖNT :D hehe

Ett tips är att inte ta på sig skor med 10 cm klack när man går från tureborg till kampenhof, är på baden och dansar från 23.00 till 03.00 och sedan går från kampenhof till tureborg igen... att jag ens har känsel kvar i fötterna är ju fan otroligt. Idag blev det i alla fall en lång sovmorgon eftersom vi inte kom i säng för en 05.30. Har även varit hos malin och ridit. Nu har jag fått duschat så nu blir det godis och slapp framför tvn ;)

SABINA


» God morgon gott folk !

Lr a det var ett tag sen det var morgon och jag har ju faktiskt varit vaken ett tag. Har ju duschat och grejat och haft mig. Snart är väskan färdig packad och jag ska dra mig innåt mot stan senare;) För ikväll blir det baden och bartömning. Med massa av min älskade tjejor :D. Ska åk buss dit och hem från uddevalla, därför blir det övernattning hos malin. Det kostar i alla fall bara 100 kr och då ingår entrén, SKIT BRA!!! haha

Outfiten får jag återkomma med sedan om jag får tillgång och tid till dator, annars kommer det bilder och annat skoj i morgon.

SABINA

» Bio höst



Fick en del biobiljetter i studenpresent, så funderar på att spendera dom i höst. Dessa är några filmer jag skulle vilja se. Nån som vet nån annan bra film som går ska gå?

Bilderna gick inte att få sörre men det är i alla fall:
- Flickan som lekte med elden, (efterföljaren till "män som hatar kvinnor" )
- Allt för min syster
- Fame
- New moon ( efterföljern till "Twiligt" men det vet nog dom flesta:P )

SABINA

» Höstskor

Det har verkligen kommit massa snygga höstskor nu, hittar massor jag vill ha. Din sko har fått in riktigt snygg grejer KOLLA in här DinSko.se .



» God morgon

Sov länge idag, har jag gjort hela veckan visserligen men:P Skönt är det. Vad ska jag hitta på idag tro då? Funderar på att dra till gymmet och sola en sväng. Annars ingen aning:P Får väll ta reda på hur mårgon dagen blir, om vi fått tag i nån buss. Annars lär man ju få dra till trädgårn lr nått. Får se får se.

Nu ska jag äta frukost i alla fall.

SABINA


» MOVIE... hiss lr diss

Har precis sett filmen " Män som hatar kvinnor", den var riktigt bra. En ricktig hiss på den :P Och nej jag har inte läst boken. Läsa är inte min grej, lr jo bra böker... haha nä jag gillar mer och se film en läsa. Även om nu böckerna alltid tycks vara bättre. Men har man inte läst boken så blir filmen as bra... mycket bättre så;).

Blondinbella har färgat håret brunt. En diss på det, tycker jag personligen. Hon passar bättre i det ljusa tycker jag. Men lite omväxling skadar aldrig. Har sj funderat på att göra håret mörkare nu till hösten. Men trivs rätt bra som blondett.

Jaja, nu ska det sovas, hoppas jag slipper jobba på träminuten hos pappa i morrn. Gillar inte det.

SABINA

» Då har man handlat

Detta köpte jag idag:

Ett par lår höga stövlar blev det.( Din Sko 1199:- ) Ekta läder så lite dyrare.


Min leggins från Nelly.com kom idag. Snygga, men väldigt tajta i vaderna. Precis så jag fick på mig dom. och lite stora i midjan. Jag har XS/S på mina. Men men det får duga.


Blev även ett träningslinne och en mascara.

» torp

Japp, typ precis vaknat. Sovit rätt dåligt pga. min hosta så det gick inte att stå ut längre. Lika bra att stå upp tyckte jag då:P Nu ska jag gå ner och få i mig lite frukost, sedan göra mig i ordning lite. Jag och mamma ska åka till torp. Hoppas jag hittar något kul:) Kanske nått nytt att ha på sig till helgen.

Nettan kanske ska med i helgen med, hoppas. Har inte sett henne på typ hela sommarn. Så ser fram emot en riktigt rolig utgång med henne och dom andra i helgen;)

Ha det bra, upptaderar sedan.

SABINA

» nytt på väg :)

Zip Leather Look Leggings SEK 199, Rare Fashion - NELLY.COM

Upptäckte att mina leggins hade gått sönder igår när jag skulle ta på mig dom, hade fått värsta revan i rumpan. Så det blev till att beställa ett par nya. Blev dessa från Nelly.com, är ju fri frakt där nu så pass på;). Men dessa e mer läderaktiga, så ska köpa mig ett par mer vanliga med.

Funderar på att dra till gbg i morgon med om jag kan få med mig nån, annars får det väll bli gamla hederliga torp lr dra med mamma nånstans.

Nån som ska till baden till helgen/lörda ? Bartömning?

SABINA

» Turkiet / Alanya 09

Japp, vad ska man säga vilken resa. Jag lyckas hamna på sjukhuset redan första dagen/kvällen. Det läskigaste e att jag kommer inte ihåg någonting. Minns att vi åkte till robin hood dansade tog en drink och så sa det bara pang låg på toa och spydde och i och med det försvann minnet totalt och vaknade upp på sjukhuset medd dropp i armen.  Hade tydligen haft krampanfall och andningsbesvär åkt taxi till hotellet där dom fick ringa efter ambulans och ja det hände tydligen mycket den kvällen. Sen låg jag i alla fall sjuk i 3 dagar plus att jag fick återvända till sjukhuset för att jag var så dålig. Vatten lr matförgiftning sa dom att det var. Fick i alla fall festat och handlat lite dom sista dagarna. Vilken semester, jag lär behöva en till i höst.  Annars när jag var frisk hade vi jätte kul, och sista kvällen var obeskrivlig. Sabina bjöd på sig sj den kvällen i alla fall. Vi började festa vid 10 åkte till summer garden var där till 4 åkte tillbaka mot hotellet åsa och jessica gick till stranden och bada jag och maria drog på efterfest. Sedan in på vårat rum fick med oss receptionsten och en norsk in i rummet. Jag har aldrig skrattat så mycket i mitt liv. Norskar e ju fan så roliga, aja sen ville vi sova , slutade med att jag sov sj utan kuddar :/. Jessica och maria hade tatt med sig dom till andra rummet. Jaja roligaste natten på länge.

Nu är jag hemma i svrige, kallt och trist. Har blivit förkyld på köpet med. Jaja till helgen blir det baden och bartömning;)

SABINA


» mycket ska hinnas...

Idag har jag och mamma varit i stan en sväng, köpte med oss grejer så vi gjorde tacosallad när vi kom hem. Mycket gott, men jävligt mätt för tillfället. Ska strax i väg och jobba. Och i morgon drar jag till ullared, ska bli najs. Inhandla dom sista grejerna till turkiet och lite annat smått och gott.

Har inte börjat packa resveskan en, jag brukar liksom börja 2 veckor innan. vet inte riktigt när jag ska hinna packa för i morgon är det ullared hela dagen, torsdag jobb 10-21.15 den tiden kan ta sig i röven, och på fredag kommer det gäster men ska nog kunna fixa det på dan;) Får rota upp väskan i kväll.

Nä nu ska jag dra mig mot cooooooooooooooooop, ha de gött!!!

SABINA

» svettigt värre...

Vårat hus e så jäkla varmt, ingen har varit hemma och vädrat solen har bara stekt på. Jag kommer omäjligt kunna sova i denna värme. Har satt på en fläkt inne i rumet nu uppnat alla 3 fönster stängt dörren och hoppas på kyla när jag öppnar.

Nä är riktigt trött efter denna jobbdag, ska nog ta och sova strax, tvätta ansiktet och borsta tandisarna först bara. Har fått hämta henke penke på stationen med. Så nu är han med hemma. Nä dags att vila och ta igen sig.

GOD NATT <3

» Jag e en coopare ;) hihi

Japp, idag var det en lång dag på jobbet. Skulle jobbat 8-16 men när man satt där i kassan så ringer såklart lilla chefen på telefon och frågar om inte jag kunde tänka mig att jobba kvar till 7 för att någon var sjuk. Och snäll som jag e svara jag ja. Men det gick rätt fint faktist. Förutom vissa kunder som skulle stämma mig och en sa att jag va döv, så pratade hon inte ens med mig. Tänk om man kunde få säga vad man ville till kunderna, oj vad mycket jag skulle kunna säga då. För i bland undrar man hur dom kan få vara så jävla elaka, dumma i huvudet, blinda och allmänt helt jävla rubbade.

Fick i alla fall schema för september i dag gött gött. Sabina får fortsätta ha 100, 63 kr i timman :D hihi och dubbelt upp på helgen, As bra behöver inte jobba särskilt mycket för att få ihop bra med cach;). Så kommer ha tid att umgås med mina underbara vänner :D.

Men jag som hade planerat spinning idag, trist. Får motionera innan jobbet i morgon;)

Ha det bäst ;)

SABINA

» TAGGA TAGGA

I dag har det varit underbart väder, sånt man ska ha när man e ledig:D Har bakat drömtårta och mjuk pepparkaka idag. Sedan solade jag på altanen, mycket varmt var det. Har nyss ätit grillat;) Senare blir det glass i rån med kola sås som jag var i väg och köpte till oss förut.

Jagg taggar för fullt till turkiet resan nu, sett på massa bilder från en som redan är där nere. ÅÅHHH vad jag vill åka nu. Tiden går såå långsamt för tillfället. Men men snart e vi där. I morgon blir det jobb 8- 16, hoppas jag får shemat för hösten snart så jag vet hur mycket tider jag fått. Hoppas jag kan klara mig på dom tidera. Det är liksom nära och bra till jobbet, mycket bra betalt och det är inte dödstråkigt. Man överlevr liksom;) hehe. Sen vill jag utbilda mig till frisör, men då får jag ha jobbat och sprat lite.

I morgon åker mamma och pappa till stockholm. Dom ska fira sin 15-åriga bröllopsdag. Så dom kommer hem på lördag igen. Jag blir ensam hemma och får jobba. Jaja, nån som blir rik i alla fall :D hihi

   

Fest kommer det bli...

SABINA

» LEDIG

Japp, idag e jag ledig, så skönt. Har varit och ridit på Cappe en sväng. Egentligen heter han Cap Ferrat lr nått men men, han kallas för Cappe. Han är i alla fall kanske snart min häst:D. Han e så snäll så. Han ska på vätrinär besiktning på fredag. Så jag tog mig en tur med andrea idag.

Snart ska jag på spinning och bränna fett:P haha lr ladda inför stranden i turkiet... tolka det som man vill;) Vill bara att det ska bli nästa vecka så jag kan få åka till ullared och till turkiet. haha...

SABINA

» Orkar inte mer

Usch, denna jobb dag har varit sååå seg. I morgon måste jag upp tidigt jobbar 8.00 till 18.00 hur fan ska jag orka och inte e man liedig på måndag heller. Nä fy fan, får tacka gudarna att man är ledig tisdag och onsdag. ÅÅhh va jag längtar till turkiet. Men men exakt 2 veckor kvar idag:D. Nu ska jag fortsätta på min godis skål.

SABINA