» Ridtur

Idag har jag typ tillbringat större delen i stallet, samma som igår. Men idag red jag och Madde ut. Så fick låna Doris ( ska försöka fixa bild på henne nästa gång). Riktigt roligt! Är ju kul att rida Sleepy med men blir lite annat med en utbildad häst. Doris är ett halvblod på 22 år, men man skulle kunna tro att hon är ett fullblod på typ 7 år. Jävlar vad hon springer. Fick nästan inte stopp på henne. Som tur är var Julia precis likadan, brukade typ ha blåsor i händerna efter henne och det hade jag nästan idag med. Hon blir crazy när hon får springa :P men jag gillar sånna hästar. 


» Lördag kalas

Här är lite bilder från i lördags. Tyvärr är jag sämst på att komma ihåg att fota. Men här är några få 😉 






» Ledig helg!!!

Åhhh, min första lediga helg på 5 veckor!!! Så jävla gött! Ska ligga och dra mig i sängen lite till. Sedan blur det städ och fix. Hämta smörgåstårtor och paket 😉 Hörs senare! 


» Fredaaaaag

Idag har jag varit och jobbat i Älvängen på ett nyöppnat Coop. Inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det gick. Efter det stannade jag och Angelika i Ale och käka på donken, sjukt längesedan jag åt det. Sen en sväng till torp och handlade inför i morgon. Sjukt kul ska det bli, grymt taggad 😊😊



Synd att magen är sämre än sämst, men skit samma. I morgon är det all in, så tar vi tag i det andra på söndag igen 😉

Här är en begravningsdekoration jag gjorde igår.



» 1 månad kvaaaaaar!!!!




» En trevlig dag ❤️

Idag har jag varit i Göteborg med Maria och fått shoppat lite. Riktigt kul! Var helt slut efteråt! Men efter en celsius lyckades jag faktiskt komma iväg till gymmet på ett spinningpass. Jag kommer sova som en Gud inatt 😉

En jacka jag fick med mig hem idag. Dålig bild men det är så mörkt ute nu.






» En vanlig måndag

Idag har jag röjt undan här hemma och slängt massa skit. Sedan gick jag bort till stan för att överlämna min klänning jag sålt på tradera. Köpte även lite grejer till kalaset på lördag 😊

Nu ligger jag och kollar SATC, så himla bra 😍 i morgon väntar Göteborg med Maria!



» Helgen gjord!

Då var söndagens jobb också gjort, så skönt! Glömde min mobil hemma idag :( lång dag på jobbet, haha. 

Kollat solsidan och så nu. Letar lite inspiration till begravningsdekoration jag ska göra. Är en släkting i Karlstad som gått bort. Mamma och dom ska åka upp på begravningen till helgen. Vi vill att den ska vara lite havs och västkust inspirerad då hon älskade att vara här nere på sommrarna och hälsa på. 

Här är nog min favorit som jag gjorde när en nära granne gick bort. Han älskade att vara på havet och segla, så jag gjorde en segelbåt. Roligare när det är personligt. 




» 1 dag kvar till ny vecka

Ja då var denna jobbdag över, bara i morgon också. Sen är det äntligen ny vecka. Ska till Göteborg med Maria och sen efter att ha jobbat 4 helger i rad är jag äntligen ledig och det ska firas vill jag lova 👍 

Nu ska jag kika lite på filmen på 4:an och sedan sova 😉

» Fredag 18/10

Jag lyckades faktiskt ta mig upp i morse och tvätta 👍😉 även städa och laga mat. Plus i kanten till mig! När man väl kommit upp är det ju himla skönt, för dagen blir så mycket längre. 

Men nu ska jag jobba klart, sedan hem och kika på idol 😊

» Att tänka ett steg längre ibland!

Till alla bilister där ute!

Textens länk:
http://lipan.wordpress.com/2013/10/17/med-livet-som-insats/

Med livet som insats.

Igår gick jag och Tenor till ridhuset för att ha ett tömkörningspass. För att ta oss dit (eller till våra ridvägar) och tillbaka så behöver vi gå 90 meter längs Bensbyvägen. Det är 70 km/h precis förbi ridskolan och jag personligen tycker att det borde vara absolut max 50 km/h genom hela Bensbyn, men det lär jag tyvärr inte kunna ändra på.

Att bege sig ut i trafiken med häst är obehagligt. Och det beror på er bilister som inte har vett att visa hänsyn och sänka farten avsevärt, blända av och hålla rejält med avstånd. När jag för någon månad sedan skrev ett inlägg om att jag önskade att vi alla skulle visa varandra mer omtanke och hänsyn i trafiken, så fick jag väldigt blandade kommentarer. Alldeles för många tyckte tyvärr att vi ”småtjejer” till häst skulle hålla oss i skogen eller i hagen och att vi inte hade på vägen att göra. Det är tyvärr dessa människor som blåser förbi i 90 km/h med en-två meters avstånd till mig och min häst och jag tror att dessa bilförare inte riktigt förstår vad som faktiskt kan hända. Det spelar liksom ingen som helst roll att dessa människor tycker att hästar inte har i trafiken att göra. För jo, enligt lagen så har vi lika stor rätt att vara där som alla andra, men jag kan lova att vi undviker det så mycket som det bara går. Jag känner ingen ryttare som frivilligt rider på en trafikerad bilväg om det finns andra möjligheter, men för det mesta måste vi färdas en kort bit längs en sådan väg för att ta oss till skogen, skogsvägar, ridhus eller liknande.

Igår när jag och Tenor skulle gå våra 90 m längs Bensbyvägen från ridhuset till uppfartsvägen till vårt stall så blev vi omkörda av en nyare BMW 3-serie touring, mörk färg, på väg mot Örarna. Den föraren måste ha haft så otroligt bråttom att hen inte brydde sig om vad som kom i dess väg, för vi blev omkörda i kanske 90-100 km/h på några fjuttiga meters avstånd. Och hen bländade faktiskt av en bit innan, så det var ingen tvekan om att hen sett oss, plus att jag så klart hade reflexväst samt ordentliga reflexer på Tenor.
Jag tycker fortfarande att 10km/h på 10 meters avstånd är lämpligt vid hästmöte i trafiken. Det är inte alltid möjligt, det förstår jag, men till och med de allra flesta lastbilar jag någonsin mött till häst saktar ner avsevärt, så hur kommer det sig att vanliga bilister inte klarar av det?

Jag hade hoppats att aldrig behöva lägga ut sådana här vidriga bilder i min blogg, men vad är det så många bilförare inte förstår? Om ni själva överlever en krock med en häst/häst och ryttare, så hoppas jag verkligen att ni kan leva med er själva och vetskapen om att ni säkerligen dödat eller svårt skadat både häst och ryttare. Är det värt det?

"Tänk på att det kanske inte är just bilen hästen är rädd för. Det kan vara släpkärran bakom, ljuden eller något i omgivningen"






» Ibland måste man 😜

Åh, i morgon har jag tvättid kl.7.00, SUCK!!! Hatar det när man har sovmorgon. Men det fanns inget annat och jag har inga strumpor kvar. Så det är ett måste 😜 Så läggdags snart tror jag. 



» Skön morgon

Jag borde gå upp lite tidigare innan jobbet oftare. Skönt att hinna mysa ner sig och ta det lite lugnt innan. Jag som alltid hinner allt precis annars, knappt det 😜 Speciellt nu när det är så mörkt ute.




» Onsdag

Go kväll! 
Ligger och kollar thrinny och Susanna. Sen blir det sängen, jobb i morgon. 

» Nya träningsbrallor

Köpt mig et par nya träningstajts :) Tyckte dessa var lite roligare en vanliga svarta.

» dag 2

Idag har jag fortsatt med boken, lika äckligt i dag med :P Så har inget kul direkt att skriva. Man blir rätt trött nu av utrensningen. Men hoppas jag är lite piggare i morgon. Då får det bli en sväng till affären och rensa lite här hemma. Garderober och annat där det lätt samlas massa skit!

Bukett från min florist-tid.

» Ibland är det tufft

Gud vad det har varit skönt att vara ledig idag och bara inte göra något alls. Eller jag har ju börjat med boken idag och ja det var tuffare en jag trodde. Äter ju enligt ett "schema" typ. Och nu dom första 3 dagarna ska man rensa kroppen för att sedan kunna prova vad du tål och inte tål. Bara det att det jag ätit i dag smakar sååå illa. Tänkte att det är ju bara att bita ihop, men när det typ inte hjälper att hålla för näsan och svälja då är det svårt! Men jag ska fan bita ihop nu, dom 3 första dagarna ska vara värst. Tur jag är ledig! Ifall detta kan göra min mage bra, får jag ju faktiskt bita ihop lite och kämpa. (Allmänt pepptalk för mig själv)

Nu ska jag fortsätta killa tv :)



» Lite boring just nu!

Det är nu man ångrar sig väldigt mycket att man tog dom där extra passen på sin lediga helg 👎. Väldigt seegt just nu. Men mer pengar till London om jag nu ska få fram nått possessivt i det hela. 




» Härliga fredag

Igår var jag ju ledig. Tog en sovmorgon, dega i soffan och kollade serier, städade  och röjde här hemma. Efter det drog jag och Emma till stallet, sedan handlade vi på Coop så jag har allt jag behöver när jag ska börja med boken på måndag. 

Sen vart det tacos och mys framför idol. Himla bra fredag helt enkelt! 😊❤️

Provade mitt nya löshår jag beställt också (fick ju passa på när man jobbar hela tiden annars)




» Sabina fixar!

Idag när jag kom hem, vart jag skit sur för det var 18 grader i min lägenhet och elementen var iskalla. Och jag "blåste" dom härom dagen. Bara det att jag vridit termometern åt fel håll 😜. Himla teknisk är jag! 👍 Haha. Så nu börjar det komma igång här. Sen suger som i alla fall. Blir bara fesljumna. Men kanske kommer upp i nästan 20 grader. Helt klart det sämsta med min lägenhet! 


» Jobb och träning

Japp då var ennu en dag avklarad på jobbet. Efter det åkte jag till gymmet. Fick bli lite crosstrainer och ett cx work pass. Höll på att dö på passet, alla andra verkade ju ha gjort det dör 1000ggr typ. Haha måste gå lite mer på det, behövs när jag står i charken. Får så ont i ryggen i slutet av dagen. Inte fel för kassan heller.

I morgon är jag ledig, himla gött. Blir nig stallet och myspys med Emma 😊



» Däckad

Igår när jag kom hem från stallet däckade jag i soffan. Var så himla trött, vart mycket jobb och lite sömn det sista.  Så det hände inte mycket mer igår. Nu ska jag jobba hela dagen och i morgon med. Roligt liv just nu, lr inte! Längtar sååå sjukt mycket till London nu!!!!!!



» Stallet i morgon

Idag har jag jobbat sent! Skönt att vara hemma igen😊. I morgon blir det upp tidigt igen för ska till stallet tidigt. Tömkörning i morgon. Tog fram mina älsklings stövlar, för nu är hösten här! Måste kika efter ny vinter ridjacka med. Nån snygg 😉👍


» Höst måndag

Usch, vilket höst-väder det är ute idag. Jag har sovmorgon och börjar inte försen 14 idag. Skönt!!! Så håller på att baka surdegsbröd och röjer lite här hemma. Måste ringa hyresvärden med om värmen i min lägenhet, så kallt.

Nä dags att sätta lite fart.

» Tråkiga söndag

Idag har det varit en seg söndag! Men söndagar överlag när man jobbar är väll inte dom roligaste. Efter jobbet blev det en sväng till gymmet, tänkte att jag ändå inte hade nått bättre för mig. Fast när jag väl kom dit hade jag glömt att packa ner tränings bh. Så fick köra i vanlig, mindre skönt. Men tänkte att när jag för en gångs skull vart duktig och tagit mig dit, så vart det lika bra att köra 😊. 

» Massa piller

Mina nya superpiller som "behövs" enligt den nya boken jag ska börja prova för magen. Får se om det är några  bra grejer. 😜 ps. Dom är från hälsokost affär så inget farligt asså, jag ska inte ta en överdos 😉👍



» Idol 2013

Vem hejar ni på i idol? Jag tycker Elin är grymt duktig. 



» Vampire diariers season 5

Jag som aldrig mer skulle kolla på denna serie, då jag tyckte förra säsongen inte var nått vidare alls. Ändå kollade jag på nya avsnittet idag 😜. Så kan det gå! Men denna säsong kanske blir bättre? Bra avsnitt idag i alla fall 😊

Nu måste jag sova!



» It's friday

Hej hej. Idag har jag varit på torp med mormor och morfar på morgonen. Skjutsat dom dit så dom fick handlat och så. Efter det åkte jag hem till stan igen och Emma kom hit. Vi passade på att baka lite bullar dagen till ära 😜. Mys med min fina vän ❤️. 

Sedan blev det räkor och idol mys. Har även börjat läsa igenom boken som förhoppningsvis ska hjälpa min mage. Emmas kompis Malin som bor i U.S.A har tipsat om denna. Emma har gjort det ett tag nu, så nu är det min tur. Dick är den på engelska. Så det är jag och Google translate nu. Nä det går faktiskt bättre än jag trodde. Bara vissa ord jag får kolla upp. 

Nu ska jag fortsätta med mitt mys 😊





» Frissan och gymmet!

Varit hos frissan nu på morgonen. Gjorde väldigt gott att få bort dom slitna topparna efter hårförlägningen. Stannade en sväng på citygross och kikade på vägen hem. Inget speciellt alls (enligt mig). Så ni kan fortsätta komma och handla hos mig på Coop 😜. Haha, nä man får handla vart man vill :). Nu tänkte jag testa gymmet en sväng. Får bli lugnt med magen som inte är på topp. Så skönt när det är så lugnt på gymmet! Emma och Soffi, simma snart lr? Kram på er <3