» Börjar skit... slutar även skit

INTE MIN DAG IDAG!!!
Kan dra historian i morgon lr nått, för nu måste jag sova. Partihallarna tidigt i morgon.

SABINA

» ALLERGI :(

Usch vaknade i morse med allergianfall... haha nä men näsan rann ögonen rann och var svullna och jag nyser hela tiden. Har i alla fall tatt en tablett nu... Så hoppas det bättrar sig snart så jag kan gå till praktiken. Vi ska ju dekorera en frisörsalong, en bar och lite annat idag vill man ju inte missa. I morgon ska jag nog även med till partihallarna och kika läget lite:).

Nu ska jag vila så allergin lugnar ner sig;)

SABINA

» Ennu en dag...

I dag har man gjort en dag till på praktiken. Måste säga att tiden går rätt segt. Endå har jag massa att göra hela tiden så fattar inte varför. Skönt att dega i soffan nu i alla fall:). Hoppas det kommer något kul att kolla på på tv:n med:)

Å längtar tills Torsdag då jag drar hem och vi åker till kungshamn och kikar på Björn Rosenström:D Inte fel... men men inte långt kvar.


Vill så gärna ha dessa skorna, SÅÅÅÅÅ snygga. Men problemet e att klacken är väll typ 15 cm och dom kostar 750:- men om man ska köpa dom endå, vad tycker ni?

SABINA

» Prinsgatans blommsteraffär

Japp, jag är i göteborg och gör stan osäker, haha nä jag tar det allt lungt. Igår var jag och handlade hela dagen. Blev ett par skor till mamma som hon ville ha, sen en morsdag present (ute i tid för en gångs skull) och ett halsband till balen. Funderar på att gå på stan igen i morgon lr onsdag. Annars får jag dra ner snart igen. Idag var det i alla fall praktik. ÄLSKAR den blommster affären, den e såååå jag. Bara massa rikemans folk så man får ju göra jätte stora fina arrangemang hur nu det stavas. Idag levererade vi blommor till hotell och gjorde scendekorationer som ska stå på nån scen. Bara en sån kosta 2500 sånt gillar jag. Kul att få göra den med Lina som tävlar i VM i höst i Canada:) Jaja dom e otroligt duktiga och man lär sig nytt hela tiden.

Nu ska jag äta godis och plugga.

SABINA

» SOOOOLLLL :D

Sitter på altanen nu och solar med en milkshake och en baddare i handen:). Inte helt fel. Måste egentligen plugga men det får vänta tills kvällen i detta fina vädret. Spinning med Malin ikväll. Måste fan hålla formen nu, mormor har sytt in balklänningen och resultatet blev jävligt tajt:P. Nu ska det solas.'

Ett tips om man gör milkshake är att hälla i lite grendaline, skit gott. Lite rosa pantern smak:)

SABINA


» Onsdag 15/4

Skola idag, vi satt mest och pratade och planerade helgen:P Inte så seriöst. Till lunch var det hamburgare:D gott!! Efter det beställde jag blommor inför nästa vecka. Sedan kom sofia och vi gick ner mot margaretegärde för att betala balbiljett men när vi kom dit hade typ alla flexdag så det sket sig. Men har löst det nu när jag kom hem, SKÖNT:)

Efter skolan åkte jag till torp. Där fick jag köpt mig ett par skor, papper till injudningskorten, hårfärg och ingredienser till tårtan jag ska göra i morrn. När jag satt i bilen på väg hem från torp kom jag på att jag glömt datan i skåpet vid coop. Jag e fan glömsk. Så det var hem och in till torp med mamma igen när hon skulle handla mat. Usch va jobbigt:P

Jaja, nu har jag min dator i alla fall. Sitter med inbjudningskorten till studenten nu, ska försöka få iväg dom så snart som möjligt. Ska även se om jag inte kan få gjort lite på läxorna med.

SABINA =)

             
Dessa skor köpte jag 

» BILDER

Lite bilder från Påskafton =)



Nä nu måste jag fortsätta med mina läxor, usch... bara 50 dagar kvar i morgon;).

SABINA

» PÅSK!

Ja nu är snart påsk över ingen jätte högtid för mig direkt. Mest skönt att få vara ledig bara. Var i alla fall in till uddevalla igår på förfest hos Jessica.F. mycket roligt. Kul att få umgås alla tejor ihop igen. Sällan alla är med. Till och med Emma fick vi återse i sina halsningar:P haha Efter det var det dags att vara chaffis åt tjejorna till Kungshamn där vi drog till baden. Hade skitkul faktiskt å då var jag nykter. Massa folk var det. Lite trött på hemvägen, men det gick.

Måste bara säga jag och carro hade en diskussion i morse, vi kan nog bilda en klubb vad det gäller killar. Vi är rätt eniga på den punkten:P haha

Glad påsk till alla!!!

Hoppas jag kan få tag i lite bilder från gårdagen med.

SABINA

» Långfredag

Ja, en lång fredag har det varit. Tiden går ju så förbannat långsamt när man inte har något att göra. Snart ska vi äta tacos och så ska jag prova nya bilen när jag ska hämta mammas kompis på stationen. Ska bli fint å köra den:) Annars längtar jag mest tills imorrn. Ska jobba på förmiddagen, sen blir det fest med mina tjejor:D.

SABINA


» Snart påsk

Hej, idag har jag sovit ganska länge. Det var rätt skönt lika bra att passa på. Snart ska vi åka och hämta vår nya bil och sedan blir det en sväng till torp. Måste plugga lite idag med, uscch!!! Men men får jag det klart så slipper jag ju tänka på det sedan.

SABINA


» Seeg dag

Ida var det en seeg dag. Städa huset lite i morse efter gårdagen. Damsuga hundhår å så:P eftersom mamma e lite allergisk, jag med desutom kom jag på:P Sen fick man ju städa efter katten med som blev så rädd när han fick se hundarna att han hoppade rakt in i dörren och kissa ner sig:P lite synd om han. Han vågar knappt komma in och äta nu.

Sen tog jag en sväng in till stan, till torp med tjejorna och sen hem. Mormor och morfar var nyss här på fika:) Snart är det spinning, jag kommer spy efter all mat dom senaste dagarna. Men men behövs gör det i alla fall. Hoppas malin får plats med bara så jag slipper vara själv. Skönt när mamma kommer hem så jag och hon kan träna ihop igen.

Hoppas mamma och pappa kommer med present till mig i morgon då:) hehe

SABINA

» Mysig middag

Gud vad mätt jag är, men gott var det. Vi grillade kyckling med friterad klyftpotatis och massa såser. Efteråt blev det cheesecaken och godis och chips vi åt som fasen men endå är det mycket kvar:P Jaja, får bjuda gästerna som kommer och hälsar på mig på lite:P hehe

Nu sitter man ensam hemma, läskigt... men men inte många dagar kavar nu:P haha nä det är allt skönt med både possetivt och negativt att vara ensam. Ne nu e jag riktigt trött får bli sovdags;) Ha det bra:)

SABINA

» Citroncheesecake med passionsfrukt =)

Citroncheesecake med passionsfrukt

 

ca 10 bitar

 

 ca 25 minuter+tid i kylen

Ingredienser

  150 g digestivekex (ca 10 st)
  50 g smör eller margarin

Fyllning:

  4 gelatinblad
  2 ägg
  400 g philadelphiaost
  2 dl crème fraiche
  1 ½ dl socker
  1 tsk vaniljsocker
  rivet skal och saft av 1 citron

Glasyr:

  1 gelatinblad
  2 msk socker
  4 msk vatten
  2 passionsfrukter

Garnering:

  färska bär

 

    

Tillagning

Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter).Ställ i kylen.


Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.



Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Garnera med färska bär.



SABINA

» Loov

I fredas var jag med Sofia och Sara till överby och handlade lite. Blev ett par jeans och ett linne. Men vet inte med jeansen en, kanske ska lämna tillbaka dom. Tyckte dom satt sådär:P Får se får se...


Sen på kvällen kom Malijn och vi satt hemma käka massa god mat och godis, mysigt var det. Så igår hängde jag med henne hem och red en sväng i det fina vädret. Hälrligt var det. Sedan kikade vi på min balklänning:).
På kvällen åkte jag in till stan och var med några kompisar en sväng sen hem vid 11 igen:). Så har mest tatt det lungt.

Nu håller jag på att naka Citroncheesecake med passionsfrukt som vi ska äta i morgon när tjejorna kommer. Skit avancerad att baka, köket ser ut som fan. Men men god verkar den bli:D.

Lägger ut receptet här i fall ni blir sugna :).

SABINA

» Lovet har börjat :)

Blev ett sent inlägg idag. Jag som brukar sova tidigt, men nu e det lov och då kan man vara uppe längre och sova länge:D.

Idag var jag inne i stan en sväng med Sofia, Sara och Emma. Vi tog en sallad på cactus i det fina solvädret. Åkte även runt i Saras bil och kika läget:P. Jag provkörde lite jag med:). Senare på kvällen var vi på torp och gick runt. Emma fick köpt sig en del :D.

Nu ska jag sova, nya tag i morgon;).

SABINA