» Citroncheesecake med passionsfrukt =)

Citroncheesecake med passionsfrukt

 

ca 10 bitar

 

 ca 25 minuter+tid i kylen

Ingredienser

  150 g digestivekex (ca 10 st)
  50 g smör eller margarin

Fyllning:

  4 gelatinblad
  2 ägg
  400 g philadelphiaost
  2 dl crème fraiche
  1 ½ dl socker
  1 tsk vaniljsocker
  rivet skal och saft av 1 citron

Glasyr:

  1 gelatinblad
  2 msk socker
  4 msk vatten
  2 passionsfrukter

Garnering:

  färska bär

 

    

Tillagning

Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter).Ställ i kylen.


Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.



Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Garnera med färska bär.



SABINA

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo