» Nya skor


» 29.06.12

Jobb till 20 idag. Sedan hem och fixa klart allt för i morgon. Jobbar nämligen 10-20 i morgon och efter det blir det direkt på förfesten. Ha en bra fredagskväll :)

» 28.06.12

Idag var jag öppe rätt tidigt endå. Åkte ut till skeppsviken med jessica för att sola. men när solen gick i moln blev det så himla kallt så gick inte att ligga där länge. Åkte till torp så Jessica kunde köpa en tv. Köpte även med oss mat för grillning. Hem till Jessica en sväng, sedan hem till mig och grilla. Efter det bort till stan och nattsudd. Helt slut nu verkligen. Tur jag inte börjar försen 14.00 i morgon, sovmorgon kommer det bli ;).

Köpt lite nytt idag, får visa det när appen börjar fungera nån gång i framtiden kanske.

» 26.06.12

Nån har stängt av vattnet till min lägenhet utan att meddela detta. Super kul nu när jag verkligen måste duscha. Det funkar i köket. men vet inte om jag kan tvätta håret där? Känns krångligt och vill ju inte ha halva shampoflaskan kvar i huvudet.
 
Om en stund ska jag i alla fall åka ut till saltkällan och kika lite på mässan som ska vara på stranden. Längtar även till helgen då det är motorcross wm. Kommer bli grymt! 

» Smögen

4 frusna tjejor i smögen

» SHM Stockholm!!!!!

Bokat biljetter till Stockholm i november för att kolla Swedish house mafia ;). Kommer bli grymt bra, plus att jag fyller den helgen! åhh lääängtar :):):)

» Min krans

En bättre bild på min midsommarkrans jag gjorde :). Glömde ju ta det innan den vissnade :P
Måste verkligen bli bättre på att ta lite fler kort ;)
Detta kort har Emma tagit.

» Midsommardagen

Igår blev det en sväng till smögen på kvällen. Vi var för sena för att hinna till Sea loge, tyvärr. Gick lite på bryggan, fick prata med polisen ett tag (lr mest Nathalie :P). Vädert var dock piss, så vi satte oss på ett ställe och åt lite mat. Kollase runt lite och åkte sedan hem igen. Men det var endå en händelserik kväll med mycket skratt.

Till veckan får jag äntligen beked om när jag ska tillbaka till sjukhuset för undersökning. Medecinerna funkar inte så dom ska kolla upp mig igen. Känns ändå bra att dom börjat ta det lite mer seriöst för hoppningsvis. Får se vad som händer men ska i alla fall få en "akuttid" så inom kort sa dom. vad nu det betyder på sjukhusspråk? 1 vecka, 1 månad? vem vet?

Bilder från igår är på mobilen som inte går att blogga ifrån och sladden glömde jag i saltis. Så tyvärr, kanske kan hitta nått på FB sen.

» Midsommar tårtan

Denna goda tårta åt vi igår!
 
Marängtårta med crisp och citronkräm
 

Receptet är för en tårtbotten i en långpanna som man delar på mitten och på så vis gör två tårtbottnar av. När jag gjorde tårtan igår dubblade jag satsen och gjorde två långpannor, och det går bra att dubbla rakt av.

 

Marängbotten

 

4 äggvitor (spara äggulorna till smörkrämen)
2 dl socker
3 dl Kellogs Rice Crisp

 

Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa igen. Vänd på bunken och gör marängtestet: om smeten stannar i bunken är det godkänt. Vänd ner flingorna.

 

Bred ut på smort bakplåtspapper i en långpanna. Pensla pappret antingen med smör eller med rapsolja. Jag använde det sistnämnda, mycket enklare och lämnar minimalt med smak. Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter 125 grader.

 

Låt tårtbottnen svalna en aning i långpannan innan du vänder upp den och drar bort pappret.

 

Citronsmörkräm

 

4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde
75 g smör
1 pressad citron

 

Tvätta citronen och riv skalet – jag fick användning för mitt ciseleringsjärn äntligen! – om du vill använda citronrivet som dekoration på tårtan. Mycket av smak och framförallt doft sitter i skalet så det kan höja tårtan en aning.

 

Lägg alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud - inte koka! - tills krämen tjocknar. Ta av kastrullen från plattan och klicka ned smöret, rör till en slät kräm. Låt krämen kallna innan du monterar tårtan.

 

Gör du en liten tårta, delar du botten i två lika stora delar. Bred ut smörkrämen så att den täcker den ena bottnen, lägg den andra bottnen ovanpå. Täck hela tårtan med vispad grädde (jag hade vaniljvisp istället) och kom ihåg att ha en nypa socker eller vaniljsocker i grädden. Skiva jordgubbar och dekorera, strö ut citronskalet. Jag gjorde en liten blomma av myntablad också.

 

Tänk på att inte montera tårtan för tidigt, marängbottnen mjuknar av smörkräm och grädde. Marängbottnarna går utmärkt att frysa också!

 

 

 

» Midsommar 2012

 
 

» Midasommarkrans tillverkning

 
 

» Flytthjälp

Idag har jag hjälp Jessica flytta nästan hela dagen. Så han inte med så mycket annat jag egentligen skulle ha gjort. Jaja så kan det va. Kommer bli riktigt najs i hennes lägenhet i alla fall. Hoppas du överlever första natten själv nu då. Annars får du komma hit och sova :P
 
I morgon jobbar jag 10-20 och det lär vara sjukt mycket folk. Men förhoppningsvis ska det väll gå. Knarka i mig en massa tabletter och hoppas på det bästa. Då den nya medecinen jag fick för magen inte gjort någon större verkan blir det väll att kontakta läkaren igen. Snarare har den gett mig mer ont i magen, huvudvärk och så blir jag alldeles yr och nästan svimfärdig.  Så kan det vara...
 
Nu ska jag sova så jag orkar med en hel dag i morgon. Eftersom blogg-appen inte funkar blir det dåligt med inlägg.
 
Gamla bilder på mig och Jessica, när hallen var gul och ful!
 

» ---


» Jobbhelg

Jobbat 10-20 idag. Gick ganska fort endå mot vad det kan göra. Men i morgon är det söndag och konstigt nog hur mycket det än är att göra på jobbet så går tiden så otroligt segt! Men ska få jobba med Emma i morgon, så lite roligt endå ;).

Legat i soffan och bara slappat efter jobbet. Kolat på summerburst som visas live på svt2. Fy, hade såååååå gärna varit där!!! Vilken stämning... jaja blir till att stänga av tv:n nu och sova i stället. God natt!

Avicii47_large

» Mys


Myskväll med Emma. Kolla lite foltboll och bara tjata ;).

» Lycka till pappsen :)

Önskar pappa lycka till som ska cykla vätterundan på 30 mil i kväll. Nått jag aldrig i hela mitt liv kommer ge mig in på. Men starkt gjort av dom som fixar det. Jag menar sitta typ 12h på en cyckel det är ganska bra jobbat ;)

» Mysig fika


Från fikan med Anna, Ludvig och Emma. Världens goaste kille :)

» Shopping

Efter fikan åkte jag och Emma till överby för att kika lite, här är lite nytt som inhandlades.


Sedan lite smycken och sånt.

» 13.06.12

Jobb 10-20 idag. Efter det tänkte jag kika runt lite på torp. Shoppingkväll idag så allt är öppet till 22.00. Får se om jag orkar med allt folk. Nu ska jag fortsätta min rast och sedan jobba vidare ;).


» Goda glutenfria tekakor

Här är ett recept på glutenfria tekakor som jag bakat idag. Blev riktigt goda, smakar typ exakt som "Hans och Gretas" som man kan köpa i affären. Har kommit på det nästan helt själv.

Glutenfritt Recept På Tekakor

Till ca 12 bröd:

Du behöver:
50 g jäst
4 dl vatten
2 ägg
1 dl olivolja
1 msk pofiber
1½ tsk salt
1 msk honung (ekologisk)
1 dl keso (naturell)
ca 800 g mjölmix
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt ägg,olivolja, pofiber, salt, keso, honung. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i ca 10-12 delar och forma till runda tekakor. Gör dom ca 1cm tjocka.
8. Lägg dem på bakplåten och låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 225º i ca. 10-12 minuter.
10. Pensla med vatten och låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, frys in.
Smaklig Tekaka : D


» Brudar, brudar, brudar...


» Nya klänningen

Min nya klänning jag hade igår. Jätte snygg verkligen. Men tajt som ett korvskinn, krävs 2 att få på sig den. Sen är det väldigt kort vilket gjorde att jag fick ha cykelbyxor under. Förstör lite. Men hellre det än att visa rumpan för alla ;). Men den är snygg så det får gå :P.


» 20 years party!

Jessica 20 år firades igår! Massa god mat och fint sällskap. Jag hade en riktigt bra kväll, har ju typ inte varit ute på år och dar. Så riktigt roligt!


» Grattis

Grattis till studenten tjejor! :)


» Student 2012


Idag är det student. En dag med väldigt mycket gjädje. Dagen man väntat på under alla 10 skolåren.
Jag önskar alla studenter en grym dag! Själv är det nu 3 år sedan, sjukt!


» Studentbal 120605


» F**k life

Idag är en piss dag! Mår skit, fick åka hem från jobbet och har legat i sängen sedan dess. Inflammationen är tillbaka, eller värre än vanligt. För har ju inte varit bra på ett bra tag. Medicinerna hjälper inte ett piss, så för tillfället är allt åt helvete. Och jag orkar inte med den här skiten. Men man måste vara stark och possetiv, men det är fan inte lätt när man mår skit 24/7 och det inte blir bättre. Jätte tråkigt inlägg, men så här känner jag just nu. Och bloggen är faktiskt till för att skriva av sig om det som händer i mitt liv.

I morgon blir det till att ringa näl och min läkare. Ska proppa i mig tabletter, för vill verkligen kolla på balen som Henke (lillebror) ska gå på i morgon.

Och till alla mina underbara vänner och familj som stöttar mig och bryr sig! Ni är bäst <3


» I'm back!

Har skrivit riktigt dåligt här. Men det har inte hänt så mycket. Mest jobbat och mått dåligt. Inget kul att läsa om. Ikväll är det i alla fall big brother final, jag kommer sitta bänkad ;) Lovar att blogga till veckan för då händer det en del faktiskt. Bal, student och 20 års fest! Puss på er!