» Helgen

IgĂ„r var jag ledig. Bakade pĂ„ förmiddagen, sedan Ă„kte jag till mormor och morfar en svĂ€ng. HĂ€lsade pĂ„ nya katten Knut 😉. Efter det blev det en kortis pĂ„ torp innan jag mötte upp Emma i stan. Vi Ă„kte hem till henne och hade tjejkvĂ€ll med pizza. Lilla Lovelia var sĂ„klart med 💗 

Idag har jag jobbat extra ett riktigt lĂ„ngpass vart det med. SĂ„ nu ska jag lĂ€gga mig i sĂ€ngen för att göra ennu en lĂ„ng dag pĂ„ jobbet i morgon. 

» Fyllda dumle cookies

Dessa bakade jag idag, sÄÄ goda!

Det hĂ€r behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl sempers fin mix eller annat glutenfritt mjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 Àgg

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jĂ€mn massa, vĂ€nd ner socker och blanda ihop.  Blanda ner Ă€gen i sockersmeten, blanda vĂ€l. Rör ihop mjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skĂ„l och vĂ€nd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, hĂ€ll upp en skĂ„l med strösocker och förbered en ugnsplĂ„t med bakpapper. FortstĂ€tt  med degen och rulla ihop till smĂ„ chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.

Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. LĂ€gg ner i socker och rulla till den tĂ€cks- lĂ€gg dem med lite avstĂ„nd emellan pĂ„ bakplĂ„ten, det kommer behövas tvĂ„ plĂ„tar.  GrĂ€dda sedan i mitten pĂ„ ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det gĂ„r snabbt de sista minuterna sĂ„ ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.

LÄt svalna nÄgot- innan du tar fram dem till fikat.

Helt oemotstĂ„ndliga – galet goda!



Receptet Ă€r frĂ„n Jennys matblogg som jag Ă€ndrat och gjort glutenfritt i stĂ€llet 😊
Orginalreceptet: http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/08/27/dumle-kakor/


» ...

Har inte mĂ„tt sĂ„ bra dom senaste dagarna, Ă„terkommer nĂ€r det Ă€r bĂ€ttre 😊




» Victoria's Secret till Stockholm 😍

Nu kommer VS Ă€ntligen till Sverige. LĂ€s lĂ€nken hĂ€r : http://elle.se/victorias-secret-oppnar-butik-i-stockholm/




» The Killing

Tips pĂ„ serie om man gillar Joel Kinnaman. Lite Beck stuk fast engelsk dĂ„ 😉




» Trött i kroppen

Imorse blev det en joggingtur pÄ strandpromenaden, dÄ spinningen jag skulle varit pÄ blev instÀlld. Men kroppen var inte hundra idag sÄ tur var vÀll det. Sen var det jobb en kortis idag. Nu ska jag sova, tror min kropp behöver vila. Jobb vÀntar hela helgen.



» Hösten pÄ vÀg

Riktigt höst vÀder idag. Sprack i alla fall upp en stund sÄ var med pÄ ute gympan. Vi han precis innan Äsk vÀdret kom. Nu invÀntar jag PH pÄ tv:n.




» Monday again

Hemresan igĂ„r var inte rolig började resan 11.00 frĂ„n Huddinge och var hemma i min lĂ€genhet 19.30. Det började med en olycka sĂ„ fick vĂ€nta i AllingsĂ„s. Missade dĂ„ tĂ„get frĂ„n Gbg och hem. Gick inga bussar heller. SĂ„ fick ta ett tĂ„g till öxnered och byta mot Uddevalla. NĂ€r jag vĂ€ll Ă€r dĂ€r sĂ„ spöregnar det. VĂ€skan vĂ€gde bly ocksĂ„, sĂ„ skulle ringa taxi, men dĂ„ dog mobilen. Haha, var inte pĂ„ bĂ€sta humöret dĂ„. SĂ„ det blev inte mycket gjort nĂ€r jag kom hem. 

Idag har jag gjort ett extra pass pĂ„ jobbet. Sen blev det ett spinning pass. Är nu ledig i 2 dagar till. Blir till att röja hĂ€r hemma, ta det lugnt och hinna med lite trĂ€ning 😉👍



» Odd Molly


Fick med mig en Odd Molly kofta frĂ„n Stockholm. Har suktat efter den lĂ€nge nu 💗😊

» HemÄt igen





IgĂ„r blev gick vi runt en del i Stockholm. Sen blev det tacos, film och mys pĂ„ kvĂ€llen. Nu sitter jag pĂ„ tĂ„get hem och det ska bli sĂ„ skönt och komma hem till vĂ€stkusten igen 😊💗

» GÄrdagen







Provade pĂ„ frozen yoghurt igĂ„r, riktigt gott! Sedan blev det middag och utgĂ„ng pĂ„ kvĂ€llen. 

» PÄ tÄget

Uppe tidigt i morse, tĂ„get frĂ„n Göteborg gick 06.00. Men det Ă€r direkt tĂ„g, sĂ„ det stannar inte nĂ„gonstans pĂ„ vĂ€gen. SĂ„ snart Ă€r jag framme. Sjukt trött dock, men har fĂ„tt vila lite nu pĂ„ tĂ„get i alla fall 😊



» Mot Gbg

Sitter nu Ă€ntligen pĂ„ bussen pĂ„ vĂ€g ner till Göteborg. Ska bli sĂ„ skönt att ha nĂ„gra dagar ledigt utan att göra nĂ„tt. Bara umgĂ„s med bĂ€sta vĂ€nnen, Ă€ta ute, gĂ„ i affĂ€rer och ha det riktigt bra 😊. I natt sover jag hos en vĂ€n till mamma, sĂ„ Ă„ker jag med tĂ„get TIDIGT i morgon.

Är sĂ„ trött efter dom senaste dagarna med jobb. Har bara haft lĂ„nga pass och extra pĂ„ det.  Var ledig i tisdags men dĂ„ orkade jag inte göra nĂ„tt. Kollade serier typ halva dagen sen hem till Saltis för utegympan och fira Henke. 




» Mys fredag med mina tjejer 💗

IgĂ„r kvĂ€ll efter ett spinning pass Ă„kte jag hem till Emma och myste med henne och Lovelia 😊💗 Blev rĂ€kor och annat gott 😊



» Nutellasemifreddo

IgĂ„r efter jobbet var det kalas för Louise. TyvĂ€rr glömde jag min mobil hemma sĂ„ har inte en enda bild. Det bjöds i alla fall pĂ„ denna goda tĂ„rta 😊

Nutellasemifredfo
Det hĂ€r behöver du till  nutellasemifreddo pĂ„ 10 bitar : 

2 fÀrdiga marÀngbottnar ( finns att köpa bland tÄrtbottnarna pÄ affÀren)
4 Àggulor
4 Àggvitor
2 msk socker
5 dl grÀdde
400 gram ljummen nutella

Gör denna fantastiska glasstÄrta sÄ hÀr:

KnĂ€ck Ă€ggen och separera Ă€ggulor i en skĂ„l och Ă€ggvitor i en. Vispa Ă€ggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hĂ„rt skum. Vispa sedan Ă€ggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grĂ€dden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter pĂ„ cirka 25- 25 cm.
LĂ€gg den första marĂ€ngbotten dĂ€r, krossa sedan den andra i en skĂ„l, vĂ€nd ihop Ă€ggvitor, Ă€ggula  och grĂ€dde och blanda i hop med marĂ€ngkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, gĂ„r bra att vĂ€rma i micron nĂ„gra sekunder.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir nĂ„gon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. StĂ€ll sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, sĂ„ att den hinner tina lite.
Gott med friska bÀr till.

Recept kommer hĂ€rifrĂ„n http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/03/14/nutellasemifreddo/





» Filmtips!

SĂ„g denna filmen hĂ€rom dagen. Den pĂ„minner lite om Dear John och Ă€r vĂ€ldigt romantisk och mysig film. SĂ„ för er som gillar sĂ„nt rekommenderar jag denna 😊 Endless Love heter den.



» Ute- trÀning





Lite bilder frĂ„n ute trĂ€ningen i tisdags 😉👍