» Tacopaj

Jätte god tacopaj :)

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 1,5 dl grahamsmjöl och 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt 
  • 75 g smör
  • 0,5 dl vatten

Fyllning:

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 påse tacokrydda för 500 g köttfärs
  • 2 dl vatten
  • 1/2 burk Tacosås mild

Täcke:

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 150 g (2-3 dl) riven ost

Utrustning du behöver:

  • 1 st pajform ca 25 cm i diameter

Gör så här:

 Pajdeg

Blanda mjöl och salt i en bunke.

Om du vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt blir rumsvarmt innan du rör ihop det, det är enklast med elvisp.

Tillsätt sist vattnet och rör (eller kör med elvisp) tills det blir en som deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

 Fyllning

Hacka löken. Stek köttfärs och lök.

Låt steka tillsammans tills det fått lite färg.

Tällsätt kryddblandningen och tacosåsen.

Häll på vattnet och rör om. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.

 Täcke

Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över köttfärsen.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera med grönsallad.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo