» Gluten- laktosfri Oreo Mud Cake

Har bakat lite här på morgonen, tänkte frossa i denna sen i kväll tillfredasmys :)
 
Jag har gjort om den till gluten- laktosfri, vill man göra en vanlig ändrar man bara ingredienserna till vanliga (ex. glutenfri mjölmix = vetemjöl, chokladkakor med vanilj crème = oreo kako )
 
 Botten:
150 g smält laktosfritt smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl glutenfri mjölmix
 150g glutenfria chokladkakor med vanilj crème (ta det som är så likt oreokakor som möjligt, har en bild längre ner på dom jag använde)
 
Fyllning & topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt laktosfritt smör
2 dl laktosfri grädde
ca.100g glutenfria chokladkakor med vanilj crème, delade på mitten (ta det som är så likt oreokakor som möjligt, har en bild längre ner på dom jag använde)
1 påse mini marshmallows
1 dl glutenfri chokladsås (har en bild längre ner på den jag använde)
 

Smält smöret , (ta en rymlig kastrull då du skall blanda ner övriga ingredienser till botten i kastrullen) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovhacka "Oreokakorna" och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Jag bröar med kakao. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner "oreokakor" lite varstans, ringla över chokladsås.

Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten, den blir ännu bättre med tiden.

 

Här är chokladsåsen jag använde den är glutenfri utan tillsatser, vet inte om den finns överallt så läs då på innehållsförteckningen. dessa chokladkakor var dom jag hittade som mest liknade oreokakor. Köpte 3 förpackningar.



Orginalrecept och bilder är härifrån: Jennys matblogg

 

 

 

 


Jessica
06 Februari, 2014 - 11:47 / BLOGG: http://www.jexxicaa.blogg.se

Åh OreoMudCakeDeluxe är den illvärstaste chokladkakan ever! Så himla god och vad roligt att du gillade den också. :) Originalreceptet är mitt men såg nu att Jenny lagt till en länk. Mvh Jessica


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo