» Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Dessa tekakor är på riktigt dom bästa jag bakat av alla jag testat. Så goda!!!
GLUTENFRIA TEKAKOR 
Receptet ger 12 st

Ingredienser:
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
5 dl fingervarmt vatten
3 msk sirap
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
11 dl glutenfri mjölmix

Gör så här: 
Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Tillsätt sirap, salt och fiberhusk. Låt degen sväll i 10 minuter. Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Låt degen jäsa i 20 minuter. Rulla degen till 12 st runda tekakor. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Recept och bilder är från denna blogg:
http://josefinsglutenfria.se/2015/04/06/glutenfria-tekakor-gluten-free-white-swedish-crumpets/





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo