» Oreo- Nutella Cheesecake

OREO – NUTELLA – CHEESECAKE
Botten:
12-15 Glutenfria alternativ till Oreokakor (chokladkex med vaniljcreme fyllning)
3 msk smält smör laktosfritt

Smet (ljusa):
500 g Philadelphia laktosfri
2,25 dl florsocker
1 dl nutella
1,5 dl vispgrädde laktosfri
1 gelatinblad

Smet (brunetten):
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde laktosfri

Börja med botten och mosa kakorna. Blanda dem med smält smör och tryck ut i en springform. Stoppa in formen in i kylen några timmar.

Till den ljusa smeten behöver du tre bunkar eller skålar – en liten värmetålig för gelatin, en skvättsäker för vispgrädde och en lite större för allt i hop. Börja med att smälta gelatinet (står på paketet hur man gör) över ett vattenbad i bunke nr 1, och vispa samtidigt grädden så hårt du kan ( inte smör) i bunke nr 2. Ta fram bunke nr 3 och vispa ihop Philadelphia och florsocker till en jämn smet, och blanda sedan i Nutella, vispad grädde och smält gelatin. Smeta ut smeten över kakbotten och ställ in i kylen igen.
*
När botten och den ljusa smeten har antagit någorlunda fast form är det dags att färdigställa mästerverket genom att pryda den med det övre chokladlagret. Smält choklad över ett vattenbad , hårdvispa grädden och blanda ihop det med valfritt verktyg. Smeta ut över kakan och toppa med något festligt – ex. Krossade oreos. Smaskens!






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo