» Nutellabollar

 
 
Ingredienser:
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboýpulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn - efter behov så klart
-
Pärlsocker/Kokos/Strössel
 
Gör såhär:
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella. 
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
-
Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.
-
Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.
 

Receptet och bilder kommer härifrån:  BakaMedFrida
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo