» Center/plopp kladdkaka

Bjuder på en smarrig kladdkaka recept medans jag är borta.

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl/ glutenfritt om du är det 😉
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
2 rullar med center – plopp

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en  10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen oc fördela resten av alla plopp bitar över kakann. Och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.


Recept från: Jennys matblogg




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo