» Hamburgare så hemmagjort det kan bli...

Hör kommer recept på en utav dom godaste hamburgarna jag ätit. Hemmagjort är helt klart bäst!

Per Mobergs hamburgebröd:
Antal portioner: 4
Ingredienser
0.5 pkt jäst
6 dl vatten
12 dl vetemjöl
2 msk havssalt
Gör så här:
Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
Blanda degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara kladdig.
Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).
Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen-fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen över bullarna så att det fräser till. (Jag sprayade vatten)

Mamma Nettans pannbiff:
Ca 500g nöt eller blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
3 pressade viltlöksklyftor (ta 2 msk vanlig hackad lök om du inte är förtjust i vitlök)
Salt
Peppar

Rör samman allting och forma panbiffarna. Tänk på att dom krymper lite när dom steks så gör inte för små. Stek i smör så dom inte fastnar :)

Servera med gurka, sallad, dressing, ketchup och allt du gillar ;)

Hamburgedressing:
Ingredienser
4 port.
Så här gör du
Ingredienser:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 dl bostongurka
3 msk chilisås
flingsalt
svartpeppar

Blanda crème fraiche, majonnäs, bostongurka och chilisås. Smaksätt med salt och peppar.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo