» Glutenfria bullar
Nu är bullarna klara och för att vara glutenfria blev dom riktigt goda ;)
Recept här:
50g Smör
50g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
Lite riven mandelmassa
500g glutenfri mix ( jag hade semper med bullar på framsidan paketet)
Fyllning:
Marsanpulver + mjölk (blandas riktigt tjock)
Smör
Garnering:
Ägg
Pärlsocker
Blanda samman allt i ca. 3 min. Dela sedan degen i två delar. Tryck ut degen till 2 rektangulära bitar. Bred på smör först och sedan vaniljkrämen. Rulla i hop och dela upp i ca. 18 bitar. Lägg i bullformar på plåt och låt jäsa i 50 min under plastfolie. Oönskad sedan på ägg och pärlsocker. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca. 10 min.
Nu ska jag kolla klart PLL och sedan sova ;) stranden i morgon med Emma ;) och ska faktiskt jobba lite extra på kvällen. Privat simskola ska det bli, pengar rätt i fickan. Det gillar vi :D