» Allmänt mat och så.

Jobbat idag, en kortis. Efter det handlade jag, massor! Min kyl var tom och inehöll typ bara sånt som jag inte får äta. Så behövde uppdatera lite. Så har jag även bakat glutenfria tekakor och glutenfria chokladbollar (smakade bra mycket bättre än lchf!). Föressten varför finns det inte ett ända glutenfritt mjöl utan e-ämnen? Fan allt innehåller verkligen det. Inte konstigt att vi blir sjuka när dom har i massa skit i allt. Kan man göra eget glutenmjöl? Hittade i alla fall laktosfri fetaost utan e-ämnen idag (otroligt), så då blev jag glad. Är ju så kräsen när det gäller salld, men nu har jag något att fylla ut med ;).

Ska se om jag hittar lite fler bra recept att baka i morgon. Så man har lite i frysen :)

Hittade en text om e_medel:

Så farliga är E-medel:

Jag har hittat en lista över alla E-medel, och rapporterade, känds biverkningar av dessa. Dessa finns på föreningen Äkta varas hemsida. Jag kommer bli ännu hårdare med att undvika den här skiten nu.

Det är mycket intrressant och skrämmande läsning om dessa imånga fall syntetiska medel som kan framkalla allergier, astmaanfall, hyperaktivitet, utslag, illamående, kräkningar, irritation i ögon, näsa och magsäck, cancer, huvudvärk, tryck över bröstet, svettningar, halsbränna, yrsel, m.m.

Australien och Nya Zeeland har förbjudit många av dessa E-ämnen, men här är de tillåtna! Det försvaras ofta med att man inte vet tillräckligt om dom. Men varför då exprimentera med dom?? I väldigt många fall är de ju helt onödiga. Å när man inte vet hur farligt det är, så finns det ju bara ännu mer anledning att undvika dom!

På Matakuten igår sades det att en elev i genomsnitt får i sig 65 E-medel varje vecka genom skollunchen. Fy fasen för dessa tillsatser, hel- och halvfabrikat!

Titta efter E230 nästa gång ni köper något. Hittar ni detta ämne, tänk till. Det är förbjudet i ovan nämnda länder t.ex. Varför? Kanske för att det används som bekämpningsmedel…

 



emmapemma
03 April, 2012 - 17:57

superbra initiativ sabina! jag länkar till din blogg från min. Vi måste bli mer medvetna. Skriv gärna mer om detta! kram <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo