» Chokladbollskaka

Det är egentligen inget annat än chokladbollar utplattade till en kaka. Lika barnsligt gott som bollarna men med fördelen att man kan ta hur stor bit man vill! Använd dig av receptet nedan eller ta 2-3 satser av ditt eget recept.

2 1/2 dl strösocker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör
3-4 msk starkt kaffe

Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
1/2 dl kokosflingor

Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarama smöret i mindre bitar. Knåda ihop till en tjock smet och blanda där efter ner kaffet. Smaka av om du vill ha mer av t.ex. kaffe eller kakao. Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant (ca. 21 cm diameter) och jämna ut den så gott det går. Låt stå kallt medan du förbereder glasyren. Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Ta loss formens kant och bred glasyren över kakan. Strö över kokosflingorna. Låt kakan stå i kylskåpet och stelna. Servera sedan kall.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo