» Äntligen semester!!!!


Äntligen semester så himla härligt! Började den med ett mördarpass på crossen 💪👍
» Äntligen!
» Midsommardagen sea lodge smögen









» Midsommar





» Midsommarkrans - steg för steg
Det här behöver du till kransarna
Kniv eller sax (till blommorna)
Tång
Lite tjockare (böjbar) ståltråd
Floratejp (inget måste)
Myrtentråd
Ev måttband
Blommor och grönt
Spoltråd, myrtentråd och floratejp finns att köpa i alla blomsterbutiker och även hos de flesta plantskolor.
Så här gör man
1. Först mäter man huvudet på den som ska få bära hårkransen. Det skiljer inte särskilt mycket i storlek på barn och vuxna, men för att kransen och passformen ska bli så bekväm som möjligt är det bäst att måtta! När man mätt huvudet drar man ut lite mer ståltråd än man behöver.
Forma sedan ståltråden till en rund krans och böj båda kanterna i ändarna, så man sedan kan "haka" ihop dom. Så att kransen håller ihop. Linda floratejp runt hela stommen så går det sedan betydligt lättare att fästa de små blommorna.Utan floratejp blir stommen hal, men jag har gjort många gånger utan med 😊
2. Nu till det roligaste, blommorna och björklöven (eller annat grönt).
Enklast är förstås att plocka de blommor som växer i närheten. Då kan det vara bra att plocka dem ett dygn innan, snitta dem med en vass kniv och låta dem stå ordentligt i vatten ett dygn på ett svalt ställe så att de hinner vattendra. Plocka gärna också björkkvistarna dagen innan och låt dra i vatten för bästa spänst. Är det sämre tillgång av vackra blommor i naturen kan man lika gärna köpa i butik, eller klippa från trädgårdens perenner. Bra blommor att använda är exempelvis marguriter i kruka, kvistrosor, daggkåpa, klöver, smörblommor, hundkex, blåklint, brudslöja, solidaster, riddarsporrar, prästkragar, bellis eller nästan vad man vill. Välj helst inte för stora blommor med för tjocka stjälkar, de är svårare att fästa så att de sitter kvar stadigt i kransen.
3. Använd kniv och kapa alla blommor och björk som du ska göra små buketter av, så att de har cirka 4 cm korta stjälkar. Lägg allt i små högar, varje blomsort för sig och de små björklövskvistarna för sig.
4. Dags att rulla upp myrtentråd på en liten vedartad stjälk som du lätt kan hålla i handen. Linda hellre på för mycket tråd än för lite. Det är den här du ska jobba med under kommande lilla projekt! Myrtentråd är en tunnare ståltråd som är mer följsam att arbeta med än spoltråd.
5. Fäst myrtentråden ordentligt någonstans i kransen så att du kan rulla utifrån och in.
6. Plocka små buketter i handen och lägg gärna björken underst i den lilla buketten. Fäst buketten mellan stommens ytterkant och ovansida, genom att vira tre, fyra varv myrtentråd runt varje bukett med andra handen. Ta inte i så hårt att stjälkarna går av. Ju tjockare buketter man gör desto fluffigare krans blir det.
7. Fortsätt med nästa lilla bukett och fäst den över stjälkarna på den tidigare buketten. Och så håller man på, tills hela kransen är klar!
8. Fäst sista buketten ordentligt med några extra varv myrtentråd (göm stjälkarna under första bukettens blommor) och gör små knutar, klipp sedan av tråden med tång.
9. Klart – grattis!
Använder du vattendragna blommor kan du göra kransen flera dagar i förväg. Duscha kransen och stoppa den i en plastpåse. Blås lite luft i påsen och förslut med knut eller tejp. Sedan är det bara att lägga in den i kylskåpet i ljuvlig vila fram till dansen kring midsommarstången börjar.


Denna guide hittade jag på nätet, ska se on jag inte kan fixa bilder på när jag gör min i morgon.
» Tips på glutenfri tårta till midsommar 🎂
- Jordgubbstårta med nötter och lemoncurd
- 12 pers
- 0,5 dl kokosflingor2 msk smör (till formen)
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 1 dl majsmjöl
- 0,5 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning och topping:
- 150 g hasselnötter
- 2 msk flytande honung
- 320 g lemon curd (1 burk)
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 liter jordgubbar
Gör så här
- Ugn: 175º
Sätt ugnen på 175°. Smörj och strö kokosflingor i en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker till vitt fluff, ca 10 min. Blanda mjölsorterna med bakpulver. Vänd ner i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna
Fyllning och topping:
Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills skalet börjar lossna. Passa så de inte blir brända. Häll nötterna i ett durkslag och skaka bort skalflagorna. Lägg nötterna i pannan igen. Tillsätt honung. Rosta nötterna gyllene. Sprid ut på ett bakplåtspapper. Låt kallna.
Vispa grädden fluffig. Dela kakan i två bottnar. Lägg undan 2 msk lemoncurd till garnering. Bred hälften av återstående curd på ena bottnen och täck med jordgubbar skurna i tunna skivor. Bred lite av grädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen.
Blanda resten av lemoncurden med resten av grädden och täck tårtan med lemoncurdgrädden. Toppa med ansade, delade jordgubbar. Smält lemoncurd några sekunder i mikro. Ringla den över. Krossa nötterna grovt och klä kanterna med nötkrosset.
Receptet är från Coop.se
» Cykling

» Cykling

» Ledig 👏👏👏

» Rebecca Stella for Nelly

» 3 sekunder i rampljuset :P
» Ny tröja/kofta

» Otur (fredag 13:e)

» En solig ledig helg


» Elins student

Grattis Elin till studenten! Jätte trevlig mottagning och god mat. Skjutsade henne till trädgårn för en stund sedan. Så nu blir det sängen för mig 😊😴
» Torsdag

» Summerburst GBG 2014





































» Awsome weekend
